Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Regijska razstava konj slovenske hladnokrvne pasme na Šolskem centru Šentjur (foto, video)


Slovenska hladnokrvna pasma je v Sloveniji rejsko najmočnejša in najbolj razširjena pasma konj. Nastala je na osnovi avtohtone populacije konj hladnokrvnega tipa. Izvorna populacija konj v severozahodnih delih Slovenije je bila do leta 1918 v osnovi noriškega izvora, v severovzhodni Sloveniji pa medžimurskega.

Slovenski plemenski konji so izjemno cenjena pasma, ki smo jo lahko spoznavali na posestvu Šolskega centra Šentjur. Po besedah predsednika konjerejskega društva Franca Ogrizka je prireditev za rejce zelo pomembna, saj lahko na njej spoznajo prednosti omenjene pasme in se prepričajo o uporabnosti konj v današnjem času, predvsem za ježo in vožnji v turistične namene.

Konji so se pomerili v 9. kategorijah živali.
Konji so se pomerili v 9. kategorijah živali.

Razstavo konj slovenske hladnokrvne pasme je Konjerejsko društvo Šentjur v sodelovanju s Šolskim centrom Šentjur popestrilo s pestro paleto spremljajočih prireditev. Obiskovalci so se lahko sprehodili po tržnici lokalnih pridelovalcev, si ogledali vprego z vozom, ježo pod sedlom ter spoznali delo sedlarja in podkovskega kovača.

Veliko zanimanja pa sta požela predvsem predstavitev in ocenjevanje konj. Kaj se ocenjuje, si lahko ogledate v spodnjem video posnetku. Vabimo pa vas tudi k ogledu fotogalerije, v kateri je ujetih nekaj utrinkov s konjeniškega dogodka.

pivo-fest-osn