Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prvi festival godb in kulinarike v Šmarju 2017 (foto, video)


V nedeljo so v Šmarju pri Jelšah pripravili prvi festival godb in kulinarike. Poleg stojnic, kjer so se predstavili številni domači ponudniki so pripravili Kuhno pod jelšami, glavna nit festivala pa je bila glasba godb, ki so napolnjevale ploščad pred Kulturnim domom.

ki_3

Novo ustanovljeni Zavod za turizem, šport in mladino, JSKD in Društvo godbenikov Šmarje pri Jelšah so na prvo oktobrsko nedeljo pripravili 1. Festival godb in kulinarike.

Skozi nedeljski dan se je tako na ploščadi pred Kulturnim domom predstavilo 12 godb, ki so prihajale bodisi iz Slovenije ali tujine in tako je skupno zaigralo preko 400 godbenikov in godbenic.

Predstavile so se: Godba Orlica Bistrica ob Sotli, Vaška godba Vrh nad laškim, Pihalni orkester Prebold, Pihalni orkester Celje, Društvo godba Zabukovica, Kulturno društvo Laška pihalna godba, Pihalni orkester Breg (Italija), Godbeno društvo Nebrežina (Italija), Marktmusikapelle St. Marein Graz (Avstrija), Kulturno društvo godba Liboje, Pihalni orkester Zarja Šoštanj, Društvo godbenikov Šmarje pri Jelšah.

V sklopu Kuhinje pod Jelšami so za kulinarično ponudbo skrbeli Gostišče Zadružnik, Hiša okusov, Pivnica Lipnik, Kameleon Slastne ideje in Gostilna Šempeter, na ostalih stojnicah pa so se predstavljali številni domači in okoliški ponudniki domačih izdelkov in pridelkov. Po festivalu godb so za veselo vzdušje poskrbeli člani Kvarteta Pušeljc.

V fotogaleriji si oglejte utrinke današnjega godbeno kulinaričnega dne, v posnetku pa utrinke nastopov godb.

Oglejte si še fotogalerijo:

K. C.

macke-rasstvava-polsi