Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 18. 10. 2017 (nasilje, prometne nesreče, požar,…)


Urednistvo_sentjur_policijska_postajaDogodki, ki so jih na območju PP Šentjur obravnavali policisti med 11. 10. in 17. 10. 2017

Nasilje

Dne 11. 10. 2017 so policisti PP Šentjur prejeli prijavo o nasilju v družini. Policija je osumljencu izrekla prepoved približevanja. Sledi kazenska ovadba za KD Nasilje v družini.

Prometna nesreča

Dne 13. 10. 2017 smo policisti obravnavali prometno nesrečo II. kategorije, ki jo je zaradi vožnje na prekratki razdalji povzročil voznik avtobusa. Udeleženca sta se sprva dogovorila med seboj, nato pa sta voznik in potnik udeleženega vozila sama iskala zdravniško pomoč. Vozniku avtobusa bo za prekršek izdana odločba o prekršku.

Požar

Istega dne smo bili policisti obveščeni o požaru na avtomobilu. Med vožnjo iz Prevorja proti Kozjem se je v Krivici vozniku vnel osebni avtomobil BMW. Požar se je pričel pod pokrovom motorja in je nato kljub posredovanju voznika in gasilcev zgorel v celoti. Materialna škoda znaša okoli 30.000 evrov. Policisti bomo o ugotovitvah obvestili tožilstvo v Celju.

Vinjen voznik

V večernih urah je patrulja PP Šentjur pri vožnji zalotila voznika, ki je vozil kljub temu, da je zaužil preveč alkoholnih pijač, saj je bil rezultat preizkusa 0.89 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznik se bo srečal s sodnikom za prekrške, ki bo odločal o njegovem vozniškem dovoljenju. Do obravnave pri sodniku pa mu je bila vožnja prepovedana.

Prometna nesreča

Dne 15.10.2017 se je v Dobju pripetila prometna nesreča z udeležbo enega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznica vozila po nepravilne strani ceste. Voznici je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Prometne nesreče

Dne 16. 10. 2017 so policisti PP Šentjur obravnavali štiri prometne nesreče. Prva se je zgodila na Dorempolju zaradi vožnje po levi strani ceste. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. Druga nesreča se je zgodila na Košnici med dvema tovornima avtomobiloma. Neznani voznik tovornega avtomobila je po oplazenju z drugim vozilom svojo vožnjo nadaljeval. Več podrobnosti o vozilu in vozniku niso znane. Policisti voznika in vozilo iščemo. Zaradi zasedenosti policistov iz Celja je patrulja PP Šentjur tretjo prometno nesrečo obravnavala v Celju, kjer je prišlo do trčenja zaradi nepravilnega premika voznika, ki mu je bil zaradi tega izdan plačilni nalog. V času, ko je bila patrulja v Celju pa je voznik poklical na policijo in prijavil, da je trčil v srno in si pri tem poškodoval vozilo. Po opravljenem delu v Celju je patrulja ugotovila, da voznik izpolnjuje pogoje za udeležbo v cestnem prometu zato je vozniku izdala obvestilo, da odstopa od ogleda prometne nesreče.

Odtujen motokultivator

Dne 17.10.2017 je neznanec v Vodružu izpod kozolca odtujil motokultivator. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 700 evrov. Storilca policisti iščemo in ga bomo kazensko ovadili na tožilstvo v Celju.

Pešci

Posebej opozarjamo voznike motornih vozil in kolesarje, da v okolici rekreacijskih območij in poti v šolo še posebej pozorni na pešce. V naseljih in izven naselij, kjer lahko v temi in pogojih slabše vidljivosti pričakujejo pešce, zmanjšajo hitrost in se še posebej osredotočijo na vožnjo. Še preden sedejo za volan, pa poskrbijo za boljšo vidljivost tako, da očistijo vetrobranska stekla in preverijo delovanje svetlobnih teles.

Bojan Šipek, pomočnik komandirja policijske postaje – višji policist vodja izmene II

pivo-fest-osn