Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Policijska postaja Šmarje pri Jelšah dobitnica priznanja za življenjsko delo na področju prometne preventive


V okviru tradicionalnega srečanja predstavnikov vseh lokalnih Svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPV) je Agencija za varnost prometa podelila najvišja priznanja 18 posameznikom in organizacijam za življenjsko delo na področju prometne preventive.

Med nagrajenci je bila tudi Policijska postaja Šmarje pri Jelšah.

Udeleženci posveta so razpravljali tudi o izvedenih preventivnih aktivnostih, prijazni infrastrukturi namenjeni ranljivejšim udeležencem v prometu, analizam in konkretnih ugotovitev presojevalcev varnosti cestne infrastrukture ter predstavili primere dobrih praks.

Tradicionalnega srečanja se je udeležilo več kot 140 udeležencev iz več kot 110 slovenskih občin in drugih gostov. Vsako leto na srečanju namreč agencija podeli priznanja za življenjsko delo posameznikom in organizacijam na področju prometne preventive. Letos so priznanja podelili 18 posameznikom in organizacijam Svečano listino AVP na področju prometne preventive. Med dobitniki je bila tudi Policijska postaja Šmarje pri Jelšah, ki jo je za to priznanje predlagala SPVCP Občine Šmarje pri Jelšah.

Posvet predstavnikov občinskih SPV je namenjen lokalnim skupnostim za lažje in učinkovitejšo organizacijo dela lokalnih svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občin namreč organizirajo in vodijo preventivne dejavnosti v cestnem prometu na lokalni ravni ter skrbijo za vzgojo udeležencev v cestnem prometu.

Sodelovanje z občinskimi Sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in izvajanje preventivnih aktivnosti na lokalni ravni je pomembna naloga Javne agencije RS za varnost prometa. Agencija nudi SPV-jem nudi podporo in koordinacijo aktivnosti med nacionalno in lokalno ravnijo, skrbi za prenosa strokovnega znanja in usposabljanja, nudi podporo v obliki zagotavljanja preventivnih gradiv, izvajanja preventivnih dogodkov in drugih aktivnosti.

Ob organiziranju letnih posvetov in različnih tematskih usposabljanj, javna agencija organizira tudi regijske posvete, redno pa obiskuje tudi posamezne občine. Sodelovanje z lokalnimi in občinskimi SPV-ji je izjemnega pomena saj se večina prometnih nesreč zgodi na lokalnih cestah, lokalnih okoljih in naseljih zato je za izboljšanje prometne varnosti ključno sodelovanje, ki pomagam tudi pri izboljšanju stanja varnosti v lokalnih skupnostih.

Zbrane sta nagovorila dr. Peter Gašperšič, minister MZI in mag. Igor Velov, direktor AVP.

Dobitniki svečane listine AVP na področju prometne preventive za leto 2016 so (v oklepaju je naveden predlagatelj):

–        Vincencij Avsec (SPVCP Občine Loška dolina),

–        Boris Kozenburger (SPVCP Občine Hajdina),

–        Janez Krajnc (SPVCP Občine Juršinci),

–        Alojz Markovič (SPVCP Občine Ivančna Gorica),

–        Alojz Mertelj (SPVCP Občine Kranjska Gora),

–        Rajko Bivic (ZŠAM Ivančna Gorica),

–        Anamarija Hvala (SPVCP Občine Cerkno),

–        Vojko Jezeršek (ZŠAM ŽIRI),

–        Dušan Nemec (SPVCP Občine Moravske Toplice),

–        Milan Pečnik (SVPCP Občine Žalec),

–        Anton Škorja (SPV Občine Laško),

–        Borut Šuštaršič (SPVCP Mestne občine Novo mesto),

–        Franc Zorec (SPVCP Občine Radeče),

–        ZŠAM Kamnik (SPVCP Občine Kamnik),

–        Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka Ptuj (SPVCP Mestne občine Ptuj),

–        Policijska postaja Šmarje pri Jelšah (SPVCP Občine Šmarje pri Jelšah),

–        Policijska uprava Maribor (SPVCP Mestne občine Maribor),

–        Društvo upokojencev Muta (SPVCP, Občina Muta)

foto: AVP