Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Matic Vizjak postal Inovativni mladi kmet 2017


Pred nekaj minutami so na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani slovesno razglasili letošnjega zmagovalca izbora INOVATIVNI MLADI KMET/KMETICA leta 2017.

V hudi konkurenci šestih kandidatov iz vse Slovenije je letos ta prestižni naziv pripadel Maticu Vizjaku iz Šmarja pri Jelšah, ki je znan tudi kot organizator največjega festivala pikantne hrane v Sloveniji »Čili festival v Šmarju pri Jelšah«.

Matic Vizjak je nagrado prejel iz rok predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) in Zveza slovenske podeželske mladine (ZSPM) sta letos že 11. leto zapored organizirata izbor INOVATIVNI MLADI KMET/KMETICA.

Prestižnega naslova se je v konkurenci šestih inovativnih mladih kmetov veselil Matic Vizjak iz Šmarja pri Jelšah. Ob podelitvi nagrade je posebno zahvalo namenil svojima staršema in njuni podpori, kljub temu, da jima je pred tremi leti, ko se je vrnil iz večletnega dela v tujini, do tedaj umirjeno kmečko življenje obrnil na glavo s svojimi, kot se je pošalil, rigoroznimi idejami.

Nominacijo si je sicer prislužil zaradi uvajanja številnih inovacij na svoji kmetiji, med katerimi sam na prvo mesto postavlja CHILLI WINE, za katerega so v New Yorku, na enem najprestižnejših tekmovanj na svetu, prejeli 3 odličja. Temu sledita linija Melissé, ter organizacija največji festivala pikantne hrane v Sloveniji »Čili festival v Šmarju pri Jelšah«.

Kmetija Vizjak premore okoli 800 sadik 20 različnih vrst čilija iz celega sveta, ki jih goji v zato namenjenem rastlinjaku. Blagovni znamki postajata iz leta v leto bolj prepoznavni in iskani, zato ni čudno, da je s svojimi produkti prisoten že v več desetih picerijah, gostiščih in butikih širom Slovenije. Kmetija je v tretjem letu preusmeritve v ekološko kmetijo tako, da bodo konec leta prejeli certifikat EKO kmetije.

Video predstavitev kmetije Vizjak ter posnetek podelitvene slovesnosti (podelitev nagrade od 38. minute naprej) si oglejte spodaj:

 

pivo-fest-osn