Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Hiša vin Emino tretjič s Pubecem v slovenski projekt promocije mladih vin


Hiša vin Emino se je tretje leto zapored vključila v edinstven slovenski projekt promocije mladih vin, združenih pod blagovno znamko Pubec. Tako želijo svoje mlado vino – Emino cuvee predstaviti slovenskim ljubiteljem vina in s tem nakazati karakteristike, ki jih prinaša nov letnik.

Kot opažajo, se zanimanje za mlada vina iz leta v leto veča in je dober pokazatelj uspešnosti letnika. Lanskega so v Hiši vin Emino okronali z nagradami na ocenjevanjih Decanter, Vino Ljubljana in Kmetijsko-živilskem sejmu v Gornji Radgoni ter ga tudi razprodali.

Emino cuvee je vino iz Šmarsko-virštanjskega vinorodnega okoliša, ki se pod skupno znamko Pubec predstavlja slovenskim ljubiteljem mladega vina.

pubec-1
Matija Jagrič in Jure Grubar

Projekt Pubec letos povezuje 30 štajerskih vinarjev, ki pridelujejo mlado vino. Z enotnim in celovitim pristopom na trgu želijo doseči večjo prepoznavnost in moč na domačem ter tujih trgih, hkrati pa dvigniti prepoznavnost Štajerske kot glavne destinacijo za mlada vina.

»Že pred leti smo sami začeli s ponujanjem mladega vina, ki smo ga poimenovali Emino cuvee, in takšen projekt, kot je Pubec, je le še dobrodošla pika na i večanju prepoznavnosti našega vinorodnega okoliša kot okoliša izjemnih vin,« razlaga vodja trženja v Hiši vin Emino Matija Jagrič.

Emino cuvee z oznako Pubec bo od ponedeljka mogoče kupiti v Hiši vin Emino, trgovinah Kašča, nekaterih drugih trgovinah in ga poskusiti tudi v izbranih gostinskih lokalih na širšem Celjskem. Ti bodo označeni s posebno rumeno nalepko z metuljčkom, kar je tudi sicer zaščitni znak mladih vin Pubec.

pubec-2
Pubec

Predstavili ga bodo tudi na tretjem Salonu štajerskih mladih vin v Mariboru, ki bo potekal v ponedeljek, 23. oktobra, in na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer se bodo štajerska mlada vina predstavila 26. oktobra.

»Pretekli dve leti skupnega nastopanja z ostalimi štajerskimi vinarji sta nam zagotovo prinesli večjo prepoznavnost. Tako nismo poznani le po odprtih in buteljčnih vinih ter peninah, ampak ljudje vedo, da se vinsko leto pri nas začenja z mladim vinom,« še dodaja Matija Jagrič.

In kakšna so vina Pubec?

Mlado vino, pridelano v Republiki Sloveniji, je lahko tisto vino, ki ustreza kakovostnim normativom veljavne zakonodaje.

To je mirno vino, ki je lahko v prometu najprej 30 dni po trgatvi in največ do 31. januarja leta, ki sledi letu trgatve.

»Naše mlado vino Emino cuvee je bela zvrst iz Šmarsko-virštanjskega vinorodnega podokoliša. Vino vsebuje 12 vol % alkohola in spada med polsuha vina sijočega videza, iskrive barva. Po vonju je prijetno dišeč z nežno zaznavno cvetno-sadno cvetico in po okusu ima poudarjeno svežino, iskrivost, lahkotnost, sadnost, pitnost in harmoničnost,« opisuje letošnje mlado vino enolog Hiše vin Emino Jure Grubar.

pubec-3

 

 
iskrena-copata-polsi