Gozdarji pripravili sprehod po šmarskih gozdovih (foto)

3. 10. 2017 2:27

Zavod za gozdove Slovenije – izpostava Rogaška Slatina in Občina Šmarje pri Jelšah so konec septembra pripravili skupni sprehod skozi gozdove, ki so ga poimenovali Čutila na paši.

Namen druženja je bil ozavestiti zelene danosti, čeprav to niso samo danosti. Pot je zbrane vodila po gričevnatem svetu Kozjanskega s skupno šestimi točkami, na katerih so imeli postojanke.

Ker je bil naslov druženja Čutila na paši, so gozdarji skozi krožno pot na posameznih točkah predstavili kakšen gozd imamo v Sloveniji v tem trenutku, povedali so veliko zanimivosti povezanih z naravo, naravnimi danostmi, gozdovi, prebivalci gozdov in podobno, prav tako pa so na posameznih točkah vsakokrat poskrbeli za glasbeno točko ob kateri so čutila še dodatno dali na pašo in se prepustili toku narave.

Utrinke gozdno jesenskega dne si lahko ogledate v fotogaleriji.

Ali so zgolj opazovali drevesa ali so našli tudi kakšno gobo, ki jih letos v naših gozdovih ne manjka, nam niso zaupali. Če pa ste v tej izjemni sezoni kakšno vredno medijske objave našli vi, nam fotografijo pošljite na urednistvo@kozjansko.info, dopišite širše območje najdbe in objavili jo bomo.

K. C.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
251 queries in 2,281 seconds.