Tradicionalni kongres čarovnic v Olimju 2017 (foto, video)

31. 10. 2017 20:19

Kongres čarovnic? Že 6. leto zapored? Seveda! In to čisto pravi kongres, tak, ki je združil čarovnice in ostale obiskovalce iz vse Slovenije. Metla in klobuk sta bila obvezna oprema v Deželi pravljic in domišljije, pogovor o čarobnih sestavinah tega leta pa vroča debata, ki ji ni bilo konca. 

“Nikoli nismo prestari za pravljice”, preberemo pri vstopu v Kočo pri Čarovnici in to drži. Stari, mladi, resni ali veseli, prav vsakogar izmed nas zagotovo še kdaj zamika, da bi verjel v pravljice, čeprav morda le za trenutek.

Na vprašanje otrokom, kaj menijo o čarovnicah, smo dobili različne odgovore, vsem pa je bilo skupno to, da so čarovnice prijazna bitja, ki še posebej na ta dan v letu rade sedejo na svojo metlo in odhitijo dogodivščinam naproti.

123

V svetu pravljic pa se obiskovalci dogodka niso srečali le s čarovnicami, temveč tudi z ostalimi risanimi junaki kot so Kekec, Bedanec, Sneguljčica in Rdeča Kapica.

Ob glavnem dogodku so se tekom dneva zvrstile še številne druge aktivnosti – delavnice za otroke, iskanje zaklada, preizkušanje čisto pravih čarobnih napojev ter jedi kot so netopirjevec, sluzavec, močeradovec in hroščevec, predstavitev čarovnic iz mesta Plamen in iskanje mladih talentov za vpis v znamenito Čarovniško šolo.

Obiskovalci so lahko na čarovniški tržnici kupili različne izdelke, ko se je dan prevesil v noč pa so se prižgale bakle in pričel se je nočni ogled pravljične dežele.

Vabljeni k ogledu fotogalerije in videoposnetka.

Tina Fajs

 

ditka-feri-polsi-klik

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X