Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tradicionalni kongres čarovnic v Olimju 2017 (foto, video)


Kongres čarovnic? Že 6. leto zapored? Seveda! In to čisto pravi kongres, tak, ki je združil čarovnice in ostale obiskovalce iz vse Slovenije. Metla in klobuk sta bila obvezna oprema v Deželi pravljic in domišljije, pogovor o čarobnih sestavinah tega leta pa vroča debata, ki ji ni bilo konca. 

“Nikoli nismo prestari za pravljice”, preberemo pri vstopu v Kočo pri Čarovnici in to drži. Stari, mladi, resni ali veseli, prav vsakogar izmed nas zagotovo še kdaj zamika, da bi verjel v pravljice, čeprav morda le za trenutek.

Na vprašanje otrokom, kaj menijo o čarovnicah, smo dobili različne odgovore, vsem pa je bilo skupno to, da so čarovnice prijazna bitja, ki še posebej na ta dan v letu rade sedejo na svojo metlo in odhitijo dogodivščinam naproti.

123

V svetu pravljic pa se obiskovalci dogodka niso srečali le s čarovnicami, temveč tudi z ostalimi risanimi junaki kot so Kekec, Bedanec, Sneguljčica in Rdeča Kapica.

Ob glavnem dogodku so se tekom dneva zvrstile še številne druge aktivnosti – delavnice za otroke, iskanje zaklada, preizkušanje čisto pravih čarobnih napojev ter jedi kot so netopirjevec, sluzavec, močeradovec in hroščevec, predstavitev čarovnic iz mesta Plamen in iskanje mladih talentov za vpis v znamenito Čarovniško šolo.

Obiskovalci so lahko na čarovniški tržnici kupili različne izdelke, ko se je dan prevesil v noč pa so se prižgale bakle in pričel se je nočni ogled pravljične dežele.

Vabljeni k ogledu fotogalerije in videoposnetka.

Tina Fajs

 

ditka-feri-polsi-klik