Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tajfun že začel s sezono; Cibona veliko boljša od Rogaške


Košarkarji šentjurskega Tajfuna so sinoči že začeli s tekmovalno sezono. V uvodni tekmi Pokala Helios Alpe Jadran so gostovali pri branilcih naslova prvakov v Komarnem na Slovaškem, in sicer z ekipo, ki je prejšnjo sezono Rogaški preprečila udeležbo v finalu.

Gostitelji so bili boljši predvsem v drugi četrtini, v vseh ostalih pa sta bili ekipi dokaj izenačeni. Najbolj učinkovit pri domačih, ki jih vodi Vladimi Rizman, je bil Boban Tomić z 20 točkami.

Rieker COM-therm Komárno : Tajfun 85 : 74 (19:22, 31:20, 18:17, 17:15)

Tajfun: David Gabrovšek 23, Marko Popadić 17, Tomaž Bolčina 14, Tomaž Jereb 10, Matic Maček in Marcus Williams 5.

V šentjurskem taboru poudarjajo, da imajo kar nekaj težav s poškodbami in da še niso zaključili s kadrovanjem. Prav tako trener Andrej Žakelj ni bil zadovoljen s pristopom.

§ § §

Na pripravljalnem turnirju v Mostarju so košarkarji Rogaške visoko izgubili polfinalni obračun 9. Memorijala Marijofila Džidića.

Rogaška je slabo začela in se hitro znašla v zaostanku s 6:0, a do konca prve četrtine so varovanci Damjana Novakovića ujeli priključek in prvo četrtino celo dobili. Sledila je slaba 2. četrtina, v kateri se je poškodal še Mitja Nikolić in Zagrebčani so ob odmoru vodili za 11.

Po tretji četrtini je bilo 48:35, na začetku zadnje četrtine pa so košarkarji Cibone z delnim izidom 1o:o dokončno odločili zmagovalca.

Cibona : Rogaška 67:46

Rogaška: Kosić 2, Davis 11, Vujačić, Fon 8, Nikolić, Batur 6, Pajić 7, Šantelj 10, Drobnjak 2

Danes Rogaško čaka tekma za 3. mesto, v finalu pa se bosta pomerila domači HKK Zrinjski in Cibona.

Državno prvenstvo se bo začelo 7. oktobra. Rogaška bo gostila Domžalčane, Šentjurčani pa bodo odpotovali v Laško.

*na sliki prizor s tekme ob Donavi; foto: Karol Scholtz

polovicka_celje_klik