Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška boljša od evroligaša, mednarodna sezona čaka tudi Tajfun in Šmarčanke


Na pripravljalnem turnirju Sportanzo Cup, ki ga ta konec tedna gosti Rogaška Slatina je domača ekipa ugnala zagrebško Cedevito, ki jo vodi Jure Zdovc.

Rogaška : Cedevita 77:72 (17:22, 12:20, 22:16, 26:14)
Nikolić in Batur po 19, Kosič 14, …; Nichols 20, Bajo 15, Stipanović 14, …

Domači trener, Damjan Novaković je po tekmi dejal: “”Na prvi pogled velika zmaga proti Cedeviti, a ostajamo na realnih tleh. Cedevita je igrala brez nekaterih glavnih igralcev, na drugi strani pa smo mi uvajali Davisa, ki je prispel šele včeraj in Baturja, ki se je ekipi pridružil v sredo. Nismo igrali blesteče, a fantje so v drugem polčasu pokazali veliko želje in borbe. Kljub oslabljeni Cedeviti čestitke košarkarjem za zmago in zahvala navijačem, ki so že na prvi pripravljalni tekmi napolnili domačo dvorano.”

Jure Zdovc, glavni trener Cedevite Zagreb: “Za nami je zelo prijetna, a hkrati težka tekma, ki sem jo tudi pričakoval. Mi smo zaigrali v zelo okrnjeni zasedbi. Ekipo Rogaške poznam, vem, da je moštvo Damjana Novakovića vedno nevarno na domačem parketu v Rogaški Slatini. Moji igralci so bili malenkost utrujeni, prav tako pa sem na parketu napravil nekaj menjav, s tem pa so Slatničani ujeli ritem, mi pa nismo več našli rešitve in odgovora na njihovo igro. Kljub porazu nisem nezadovoljen, saj so mladi košarkarji pokazali, da lahko v bližnji prihodnosti računam na njih. Prvič sem preizkusil tudi Američana Kevina Murphyja, čeprav tega nisem imel v načrtu, saj še ne pozna sistema igre. Kljub porazu, ni bilo vse tako slabo, kot morda izgleda na prvi pogled.”

Tekma za prvo mesto bo v nedeljo ob 20.30. Rogaška se bo pomerila z Gaziantepom, ki je po podaljšku s 106:101 ugnal Petrol Olimpijo. Tekma za tretje mesto bo ob 18.00.

Petrol Olimpija : Gaziantep 101:106 (27:21, 15:26, 23:18, 27:27, 9:14)
Battle 21, Hrovat in Morgan po 17, …; Clark 28, Ginko 23, …

§ § §

Ekipa šentjurskega Tajfuna bo tako kot prejšnjo tudi prihodnjo sezono sodelovala v pokalu Alpe Jadran, kjer je bila lani Rogaška na koncu udeleženka polfinala. V novi ediciji tekmovanja, ki bo poimenovano po podjetju Helios bo sodelovalo 16 ekip iz šestih držav.

Na mednarodno prizorišče se podajajo tudi pri Košarkarskem klubu Jelša Šmarje, saj bo njihova ekipa članic v prihodnji sezoni sodelovala v Extra ligi. Skupno bo v tekmovanju sodelovalo 10 ženstev iz Slovenije in Hrvaške, ki bodo igrala po ligaškem sistemu. Šmarčanke bodo najprej gostovale v Murski Soboti.

*foto: Tine Ružič

grobelnofest-polsi-klik