Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Regijsko tekmovanje gasilske orientacije v Mestinju 2017


Znan rek, da mora biti gasilec pripravljen na prav vse vremenske razmere, so preteklo nedeljo potrdili mladi in njihovi mentorji iz celjske regije. V treh po spolu ločenih kategorijah (pionirjev, mladincev in gasilcev pripravnikov) so na 2, 4 in 6 km dolgih progah pokazali svoje gasilsko znanje in nam tako dali vedeti, da ne gre skrbeti za prihodnost gasilstva v Sloveniji. 

obdel3-001

Regijsko tekmovanje gasilske orientacije je tokrat potekalo v PGD Mestinje, ki sicer deluje pod okriljem GZ Šmarje pri Jelšah. V pogovoru z enim izmed pristojnim smo izvedeli, da so tako organizacijske kot ostale tehnične zadeve potekale po predvidenem postopku in da so se tekmovalci, njihovi mentorji in nenazadnje tudi sodniki ter ostali, ki so kakorkoli pripomogli k temu tekmovanju, zares izkazali.

img_6723-kopiraj

Kontrolne točke in orientacijska pot

68 ekip iz vseh vetrov celjske regije se je iz starta z zemljevidom v rokah podalo na čisto pravo orientacijsko pot. Da stvar ni bila tako enostavna, se je bilo potrebno znajti ne le na poti in z zemljevidom, temveč tudi na kontrolnih točkah, ki so bile, preverjeno, precej dobro skrite. Štafetno vezanje vozlov, topografski znaki, praktične vaje iz orientacije, hitrostno zvijanje cevi, štafetno spajanje cevi na trojak, vaja »v napad« pa vaja z vedrovko in postavitev orodja. Ja, vse to so morali po različnih kategorijah pokazati mladi nadobudneži.

Po uspešno premaganih kilometrih, dobro prevetrenih možganih ter prijetnem druženju je sledila razglasitev.img_6851-kopiraj

Navzoče je najprej pozdravil poveljnik celjske regije, Bojan Hrepevnik, ki je podal nekaj splošnih informacij o tekmovanju in pohvalil tekmovalce za ogromno pokazanega znanja. Besedam se je pridružil tudi župan občine Šmarje pri Jelšah, Stanislav Šket, ki se je zahvalil za sodelovanje in mladim gasilcem zaželel srečo na tekmovanjih tudi v prihodnje.

Samo prvi dve najbolje uvrščeni ekipi v vsaki kategoriji na državno tekmovanje

Napetost je naraščala in ekipe so že nestrpno čakale na razglasitev rezultatov. Samo prvi dve najbolje uvrščeni ekipi bosta namreč zastopali svoje društvo na državnem tekmovanju, ki bo že čez 14 dni v Gorici pri Slivnici.
img_6869Kategorijo pionirk je sestavljalo 14 enot, najboljša tri mesta pa so zasedla naslednja društva: 1. mesto PGD Dobje, 2. mesto PGD Lesično – Pilštanj – Zagorje, 3. mesto PGD Zreče. 

img_6877

Pri pionirjih, ki so prav tako sestavljali 14 enot, so se najbolje izkazali naslednji: 1. mesto PGD Pristava pri Mestinju, 2. mesto PGD Stranice, 3. mesto PGD Zbelovo. 

img_6886

Izmed 12 ekip mladink so pokal domov odnesla naslednja društva: 1. mesto PGD Loče, 2. mesto PGD Pristava pri Mestinju, 3. mesto PGD Rečica. 

img_6892

15 enot mladincev pa so najbolje zastopali: 1. mesto PGD Zbelovo, 2. mesto PGD Rečica, 3. mesto PGD Mestinje.

img_6901

Sledili so rezultati 5 ženskih ekip gasilk pripravnic: 1. mesto PGD Pristava pri Mestinju, 2. mesto PGD Socka, 3. mesto PGD Prožinska vas. 

img_6909

Nazadnje pa so priznanja in pokale podelili še 8 ekipam gasilcem pripravnikov, izmed katerih so se najbolje izkazali naslednji: 1. mesto PGD Mestinje, 2. mesto PGD Ponikva, 3. mesto PGD Zbelovo. 

Po spustu zastave zmagovalne ekipe je sledil pozdrav gasilcev in obljuba, da bodo mladi še naprej zastopali to prostovoljno dejavnost, ki ne prinaša le znanja, temveč tudi na novo stkane vezi in prijateljstva.

Tina Fajs

grobelnofest-polsi-klik