Praznik občine Šentjur požlahtnili številni občinski nagrajenci (foto, video)

26. 9. 2017 17:17

V nedeljo smo skupaj obeležili praznik občine Šentjur, ki je minil v znamenju številnih nagrad in dobre glasbe. Zvečer je v Ipavčevem kulturnem centru potekala slavnostna seja s podelitvijo občinskih priznanj.

Župan Marko Diaci je izrazil zadovoljstvo ob vseh dosežkih občine, poudaril pa je, da mora trajnostni razvoj postati naš vsakdan.
Župan Marko Diaci je izrazil zadovoljstvo ob vseh dosežkih občine, poudaril pa je, da mora trajnostni razvoj postati naš vsakdan.

Zbrane je ob tej priložnosti čutno nagovoril šentjurski župan Marko Diaci, ki je izpostavil dodano vrednost mesta Šentjur. Zgovorna je že samo demografija, saj se v občino vedno znova priseljujejo novi ljudje, poleg tega pa raste tudi vpis v šole. Še posebej pomembno se mu zdi, da se otroci lahko žogajo na novih športnih površinah. “Brez vizije in drznosti pač ne gre. Če jih ne bi imeli, bi še nocoj sedeli v stari dvorani kulturnega doma,” je pojasnil Diaci in dodal, da mora trajnostni razvoj postati naš vsakdan.

Za glasbeni program je poskrbel Big band Šentjur, ki je stopnjeval napetost med razglasitvijo samih nagrad. Najprej so priznanja prejeli mladi z najbolj izstopajočimi dosežki v času osnovnega šolanja. Gre za najboljše učence od šestih šol v šentjurski občini, med drugim tudi Šolski center Šentjur in Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur. Med mlade in nadebudne nagrajence sodijo Maja Mesarec, Ana Kenda, Karmen Gagič, Ana Majcen, Jan Kolbič, Blaž Pavlič, Gašper Kuhar in Sebastjan Robič. Za svoje dosežke so prejeli pisno priznanje in knjižno nagrado.

Občina Šentjur je podelila še dve priznanji za prispevek h kvaliteti življenja v občino. Priznanje je prejela Mladinska folklorna skupina Lintvar za dolgoletno aktivno udejstvovanje na prireditvah, tekmovanjih in srečanjih folklornih skupin ter promocijo občine. Drugo priznanje je šlo v roke Edvarda Kolarja, ki si ga je zaslužil za uspešno oživitev vinogradniške dejavnosti v občini in za dolgoletno vodenje Vinogradniškega društva Šentjur.

Iztok Špan, direktor podjetja Tajfun s Planine pri Sevnici.
Iztok Špan, direktor podjetja Tajfun s Planine pri Sevnici.
Iztok Špan prejel Ipavčevo plaketo

Najbolj prestižno nagrado, Ipavčevo plaketo, je prejel Iztok Špan, direktor podjetja Tajfun s Planine pri Sevnici. Gre že za njegovo tretjo nagrado, kar ne preseneča, saj je Španovo delo „pomemben prispevek k prepoznavnosti kraja, krajevne skupnosti in Občine Šentjur z izjemnim vodenjem mednarodno uspešnega domačega podjetja, za njegov vsestranski doprinos k družbeno odgovorni usmerjenosti podjetja, s čimer izboljšuje kakovost življenja v domačem kraju, s posluhom za potrebe lokalnega okolja, s katerim ostaja osebno povezan in v njem uresničuje svoje vizije in za njegov prispevek k razvoju vrhunskega športa v občini“. 

V spodnjem video posnetku lahko preverite, s kakšnimi besedami je Iztok Špan pospremil prejetje Ipavčeve plakete. Vabimo pa vas tudi k ogledu fotogalerije z dogodka.

Fotogalerija:

iskrena-copata-polsi

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X