Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pionirji iz Pristave pri Mestinju in pripravniki s Ponikve blesteli na državnem gasilskem orientacijskem tekmovanju


“Ni slabega vremena, obstaja samo slaba oprema, a takim razmeram se znamo gasilci vedno prilagoditi,” je bilo slišati na podelitvi pokalov in medalj na državnem gasilskem tekmovanju iz orientacije, ki je potekalo pod okriljem Gasilske zveze Šentjur, tokrat v PGD Gorica pri Slivnici. Barve naše regije so najbolje zastopali mladi iz Pristave in Ponikve. 

Nabor najboljše gasilske mladine iz Slovenije se je pomeril v treh po spolu ločenih kategorijah; pionirjev, mladincev in gasilcev pripravnikov, ki so svoje znanje in iznajdljivost pokazali na različnih kontrolnih točkah po poti do cilja. Čeprav je vreme, kot na regijskem tekmovanju v Mestinju pred štirinajstimi dnevi, spet nekoliko zagodlo, to ni zmotilo organizatorjev in mladih nadobudnežev. govor_01

Pred napeto razglasitvijo so zbrane nagovorili predsednik Gasilske zveze Slovenije, Jošt Jakša, poveljnik celjske regije, Bojan Hrepevnik, predsednik PGD Gorica pri Slivnici, Milenko Tanšek ter predsednik KS Gorica pri Slivnici, Janez Palčnik, ki so se zahvalili tako mladini kot tudi njihovim mentorjem in sodnikom na tekmovanju, za prosti čas namenjen gasilstvu ter jim zaželeli, da se ljubezen do gasilstva v srcu nadaljuje.

Kot že omenjeno, sta se iz naše regije najbolje izkazali ekipi pionirjev, iz PGD Pristava pri Mestinju, ki so dosegli 3. mesto in gasilcev pripravnikov iz PGD Ponikva, ki so prav tako osvojili bron.

pionirji_pristava

pripravniki_ponikva

Rezultate in uvrstitev ostalih ekip najdete na spletni strani:

http://www.gasilec.net/uploads/datoteke/MS/Orientacija/2017/Rezultati_drzavna_orientacija_2017.pdf

Tina Fajs