Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na 26. turnirju že 11. zmaga Hartlu, ki je ugnal tudi zlatega olimpijca


V nedeljo, 24. septembra, je Tenis klub Kozje pripravil tradicionalno, letos že 26. Odprto prvenstvo Kozjega v tenisu. Prvenstvo, ki ga neprekinjeno organizirajo že od leta 1992 dalje, bi moralo biti že v prvem vikendu septembra, vendar so ga morali zaradi slabega vremena preložiti.

Verjetno je bila tudi zaradi tega udeležba nekoliko slabša, kot smo bili vajeni v preteklih letih. Na turnir se je namreč prijavilo 13 tekmovalcev. Poleg šestih članov TK Kozje so sodelovali še igralci iz Brestanice, Sevnice, Slovenskih Konjic in Šentjurja.

Kljub dežju v zgodnjih jutranjih urah je vreme skozi nedeljo vendarle omogočilo izpeljavo in ponovno smo lahko videli zelo zanimive dvoboje. V četrfinale so se uvrstili trije domači igralci, po dva igralca iz Brestanice in Sevnice ter eden iz Slovenskih Konjic.

Od treh domačinov je preboj v polfinale uspel le najboljšemu tekmovalcu v zgodovini odprtih prvenstev Kozjega, Blažu Hartlu, ki je v četrtfinalu premagal Tomaža Omerzela iz Brestanice. Od Bojana Dobravca je bil uspešnejši Damir Škerl iz Sevnice, Mateja Soka pa je v najbolj izenačenem četrfinalu premagal Primož Kozmus iz Brestanice. Če se vam zdi ime znano, naj potrdimo da gre za zlatega slovenskega olimpionika, bivšega svetovnega in olimpijskega prvaka v metu kladiva. V zadnjem četrfinalu je Rok Hajd iz Slovenskih Konjic premagal Gorana Škerla iz Sevnice, nato pa v polfinalu še njegovega brata Damirja, medtem ko je bil v drugem polfinalu Blaž Hartl uspešnejši od Primoža Kozmusa.

Blaž se je tako uvrstil že v svoje 13. finale, Rok pa v prvega v svojem drugem poskusu v Kozjem. Finale je bolje začel Blaž in povedel s 3:1, nadaljevanje je bolje odigral Rok, ki je povedel s 6:5, zaključek pa je bil ponovno v znamenju Blaža, ki se je z rezultatom 9:6 veselil že svoje 11. zmage na Odprtih prvenstvih Kozjega. Rok Hajd je osvojil drugo mesto, prvič pa se je med prve tri uvrstil tudi Damir Škerl, ki je turnir končal na tretjem mestu.

Predsednik Tenis kluba Kozje Roman Gradišek je najboljšim štirim tekmovalcem podelil pokale in nagrade, Blažu pa še prehodni pokal, ki se je tako po letu dni spet vrnil v Kozje. (R.G.)