Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

GrobelnoFEST 2017: petkov večer za Avsenika (foto, video)


Dvo-dnevni festival GrobelnoFEST, ki združuje narodno-zabavno in rock glasbo, se dogaja ta vikend na Grobelnem. Petkov večer je tradicionalno rezerviran za domačo glasbo, sobotni večer pa bo poskrbel, da se bodo tla dodobra stresla v rock ritmih.

grobelnofestpGrobelnoFEST je zadnji dogodek med prireditvami Šentjurskega poletja, ki ga sofinancira občina Šentjur, organizira pa Kulturno društvo Grobelno. Petkov večer je rezerviran za domačo glasbo, ki ga organizatorji poimenujejo Oberkrain petek, letos so obiskovalce zabavali ansambli Murni, Šentjurski muzikanti Banovšek in Euro Kvintet, glasbo pa so posvetili bratoma Avsenik.

Počasi se navajamo na jesen in tudi vreme je temu primerno, tokrat so imeli glasbeniki kar nekaj dela, saj so v hladnem večeru morali ogreti kar nekaj obiskovalcev.

Na oder so kot prvi stopili ans. Murni, Elvis in Denis Govedič, Miha Bantan in Miha Guzek želijo ohraniti starejšo ljudsko glasbo z moškim petjem. Tokrat so nastopili pred svojimi vzorniki iz vrst Šentjurskih muzikantov. Na prireditvi GrobelnoFEST so nastopili tudi ans. Euro Kvintet ki ga sestavljajo trije Laščani, Šmarčan in Štorovčan. Čez avtocesto in nekaj hribi, kot se je pošalil Matej Banovšek, pa deluje ans. Banovšek.

Letos so tako organizatorji GrobelnoFEST-a pripravili narodno-zabavni večer z večinoma domačimi izvajalci in konjiškim ansamblom. Kako je bilo lahko preverite v foto galeriji in video insertih.

Evelin Brodnik