70 let Šolskega centra Rogaška Slatina (foto, video)

28. 9. 2017 0:23

Šolski center Rogaška Slatina, katerega začetki segajo v leto 1947 je s slavnostno akademijo obeležil 70 letnico delovanja. Njihov jubilej je s svojo prisotnostjo počastil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je kot osrednji govornik izpostavil velik pomen njihovega poslanstva, v dar pa jim je izročil protokolarno darilo.

ki_1

Na slavnostni akademiji ob 70. obletnici Šolskega centra Rogaška Slatina je po uvodnem kulturnem programu na oder stopila ravnateljica mag. Dubravka Berc Prah, ki se je sprehodila skozi sedemdesetletno zgodovino šole, ki ji lahko prisluhnete v posnetku.

V nadaljevanju se je za dobro vzpostavitev sistema izobraževanja v Rogaški Slatini glavnim akterjem zahvalil župan mag. Branko Kidrič, nato pa je na vrsto prišel osrednji govornik, predsednik RS Borut Pahor, ki je še posebej izpostavil pomen njihovega poslanstva, tako splošnega kot strokovnega izobraževanja ter ob koncu ravnateljici in šoli podaril protokolarno darilo, kot znak zahvale za vse postorjeno v sedemdesetih letih.

NAJZASLUŽNEJŠIM PRIZNANJA IN ZAHVALE

Na svečani akademiji ni šlo niti brez zahvale najzaslužnejšim, ki so skozi leta pripomogli k boljšemu delovanju in razvoju šole. Priznanje je šlo v roke nekdanjemu direktorju in ravnatelju Steklarske šole Rogaška Branku Puclju, nekdanji pedagoški vodji Steklarske šole Marjani Bradić, nekdanji pedagoški vodji Steklarske šole Moniki Colnarič ter nekdanji ravnateljici ŠCRS Aniti Pihler.

ki_5

Po podeljenih priznanjih so k besedi povabili prokurista Steklarne Rogaška, ki ima pomembno vlogo v procesu izobraževanja na ŠCRS, Jima Walsha, ki se je zahvalil šoli za dobro sodelovanje in jim obilo uspehov zaželel tudi v bodoče, ravnateljici in šoli pa se je poklonil s kristalno vazo. Ker pa se tudi šola zaveda velikega pomena Steklarne Rogaška za njihovo izobraževanje tudi oni niso pozabili nanje in so jim v znak zahvale izročili sliko domače umetnice.

Govoru ravnateljice, predsednika RS Boruta Pahorja ter mag. Branka Kidriča lahko prisluhnete v posnetku, v galeriji pa si lahko ogledate nekaj utrinkov s slavnostne akademije.

Govor predsednika republike Boruta Pahorja:

Župan mag. Branko Kidrič

Oglejte si še fotogalerijo:

K. C.

 

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
260 queries in 3,967 seconds.