Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Angelska nedelja na Planini pri Sevnici 2017 z Modrijani (foto, video)


Konec tedna je na Planini pri Sevnici potekala že 40. turistična prireditev Angelska nedelja. Tudi letos se je začela z povorko, nadaljevala pa z zabavo.

angelskanedelja-2Člani Prostovoljnega gasilskega društva Planina pri Sevnici so tudi letos organizirali Anglesko nedeljo. Ta se je začela z gasilskim tekmovanjem, nadaljevala pa z tradicionalno povorko.

Množica radovednih obiskovalcev si je lahko ogledala različne stroje, ki jih proizvaja podjetje Tajfun. Poleg modernih strojev so udeleženci povorke predstavljali tudi kmečke navade in običaje, ki so povezani s Planino in Kozjanskim.

Prikazali so čevljarsko in leseno obrt, svoje delo so predstavili  fužinarji ali železarji.

Zgodovina Kozjanskega je povezana tudi s sadjarstvom, zato so prikazali tudi pridobivanje jabolčka. Nekoč so ljudi povezovala stara kmečka opravila kot je ličkanje koruze, kvačkanje, zabavali so se tudi ob kartanju.

Utrinke si oglejte v spodnji fotogaleriji ter video insertih

angelskanedelja-3

Obiskovalci so si lahko tudi privoščili tradicionalno jed – pršjačo, poleg dobre hrane, ni manjkalo tudi zabave. Zbrane so najprej ogreli člani ansambla Sauvignon, v večernih urah pa so Planino obiskali še Modrijani.

Kako je bilo lahko preverite v videu in galeriji, vabljani k ogledu.

Evelin Brodnik

grobelnofest-polsi-klik