Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 31.7.2017 (alkohol, grožnje, nesreča zaradi predolgega povodca,…)


POROČILO O DOGODKIH, KI SO JIH POLICISTI PP ŠMARJE OBRAVNAVALI OD 24. 7. 2017 DO 31. 7. 2017

PROMETNA NESREČA TER VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Dne 24. 7. 2017, so policisti v kraju Vojsko obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh vozil. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilnega srečevanja obeh voznikov. Eden od voznikov pa je vozil tudi pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Obema udeležencema je bil izdan plačilni nalog.

SOSED JO JE ŽALIL IN JI GROZIL
Dne 25. 7. 2017, so policisti morali posredovati v kraju Pustike, saj je prišlo do spora med sosedoma. Pri tem je eden od sosedov drugega žalil, ga zmerjal ter mu grozil, zaradi česar so mu policisti izdali plačili nalog.

VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA
Dne 27. 7. 2017, so policisti v kraju Gornja vas ustavili in kontrolirali voznika OA, kateremu je alkotest pokazal 0,64 mg/l. Zaradi navedenega mu je bilo vozniško dovoljenje odvzeto ter je bilo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano pristojnemu sodišču za prekrške.

VLOM V VIKEND
Dne 27. 7. 2017, so bili policisti obveščeni o vlomu v vikend v kraju Verače. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je storilec vlomil v vikend, pregledal notranjost, vendar pa ni ničesar odtujil. Zoper storilca bomo na ODT v Celju podali kazensko ovadbo.

PREVRAČALA SE Z VOZILOM
Dne 29. 7. 2017, so policisti v kraju Senovica obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznice osebnega vozila. Slednja je zaradi prevelike hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zaradi česar jo je v ovinku zaneslo preko vozišča po klancu navzdol, kjer se je vozilo nato večkrat prevrnilo. Voznica je utrpela lažjo telesno poškodbo. Izdan ji je bil plačilni nalog.

NEDOSTOJNO VEDENJE DO USLUŽBENCEV PETROLA
Dne 29. 7. 0217, se je na bencinski servis Petrol zglasil nezadovoljen občan, kateri se je pričel nedostojno vesti do uslužbencev Petrola. Zaradi navedenega so mu policisti izdali plačilni nalog.

ODTUJILI JI TELEFON IPHONE
Dne 29. 7. 2017, smo bili obveščeni, da je neznani storilec vlomil v garderobno omarico na kopališču Aqualuna. Iz omarici je oškodovanki odtujil GSM iPhode. Policisti o storilcu še zbirajo obvestila ter bodo zoper slednjega na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

PADEL KOLESAR
Dne 29. 7. 2017, je v naselju Podčetrtek prišlo do prometne nesreče v kateri se je poškodoval kolesar pri padcu po vozišču. Do nesreče je prišlo, ko je občanka po vozišču vodila psa na predolgem povodcu, zaradi česar se je kolesar zapletel v povodec med občanko in psom. Občanka je nato s psom s kraja odšla ne da bi poškodovanemu kolesarju nudila pomoč ter svoje podatke. Zaradi navedenega ji je bil izdan plačilni nalog.

POD VPLVIOM ALKOHOLA SE ZALETEL V ODBOJNO OGRAJO
Dne 29. 7. 2017, v nočnem času so policisti v kraju Dobležiče naleteli na prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega vozila. Slednji se je z vozilom zaletel v odbojno ograjo ter jo poškodoval. Povzročitelju je elektronski alkotest pokazal rezultat 1,08 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi navedenega mu je bilo vozniško dovoljenje začasno odvzeto in bo skupaj z obdolžilnim predlogom posredovana sodniku za prekrške.