Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 2. 8. 2017 (podivjani psi, tatvina delov vozila,…)


Dogodki, ki so bili obravnavani v času od 26. 7. 2017 do 1. 8. 2017 na območju Policijske postaje Šentjur.

Ugriznil ga je pes

Dne 26. 7. 2017 je na Goriški ulici občana ugriznil pes. Lastniku psa je policist izdal plačilni nalog, saj je bil pes nevaren okolici oziroma ljudem.

Goljufija pri najemu apartmaja

Dne 27. 7. 2017 se je na PP Šentjur zglasil občan in podal prijavo za goljufijo, saj je znani osebi plačal avans za najem apartmaja na Krku, katerega tam ni. Ogoljufal ga je za 400 evrov. Gre za znanega storilca, ki je storil več takšnih dejanj in se bo za svoja dejanja zagovarjal pri sodniku.

O podobnem primeru so pred dnevi poročali tudi celjski policisti.

Psa pomorila zajce

Dne 28. 7. 2017 je občan iz kraja Razbor policiste obvestil, da mu je pes tekom noči pomoril več zajcev. Za lastnikom psa še poizvedujemo.

Padel s štirikolesnikom in se huje poškodoval

Dne 29. 7. 2017 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na relaciji Planina pri Sevnici proti
Sevnici. Ugotovljeno je bilo, da je voznik štirikolesa zapeljal na bankino in izgubil oblast nad vozilom ter se prevrnil. Pri tem je utrpel hude poškodbe.

Tatvina delov vozila

Dne 30. 7. 2017 je občanka obvestila policiste, da je imela ponoči parkiran svoj osebni avtomobil VW Passat, pred stanovanjskim blokom in je zjutraj ugotovila, da ji je neznanec demontiral in odtujil steklo in zadnji del plastičnega ohišja. Podobno dejanje je bilo zaznano tudi dne 31. 7. 2017, vendar drugemu oškodovancu.

Pozival ga je k pretepu

Dne 1. 8. 2017 se je na PP Šentjur oglasil občan in prijavil, da mu je na javnem mestu v Šentjurju grozil s pretepom znanec, s katerim ima sicer spore glede poteka meje. Kršitelju je za prekršek bil izdan plačilni nalog.

Poskrbite za svoje pse

Na PP Šentjur so v preteklem obdobju obravnavali nekaj dogodkov z udeležbo psov. Ob tem policisti pozivajo, da je psa potrebno imeti primerno zavarovanega ali mu zagotoviti ustrezno vzgojo in šolanje. Nikakor ni primerno oziroma je kaznivo, da se psi brez nadzora potikajo naokoli in so nevarni okolici, lovijo divjad ali celo pomorijo domače živali. Zgodi se tudi, da pes ugrizne mimoidočega pešca ali kolesarja.

Takšna dejanja imajo za posledico, da se zoper lastnika psa ukrepa po Zakonu o zaščiti živali. Lahko pride tudi do odškodninskih tožb. Zaradi tega policisti svetujejo, da imate doma psa primerno zavarovanega, da psov ne puščate brez nadzorstva oziroma mu zagotovite ustrezno šolanje in vzgojo ter poskrbite, da bo pes na javnem prostoru na povodcu in da ga bo vodila oseba, ki ga lahko obvladuje.

 

hoomstock-polsi-klik