Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odkrivalo strehe in podiralo drevesa


Včeraj se je nad Slovenijo ponovno razbesnelo neurje s hudim vetrom. Neurje, ki je najbolj prizadelo Pomurje, je nekaj škode naredilo tudi na območju Kozjanskega in Obsotelja.

Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije je neurje odkrivalo strehe, povzročilo zalivanje prostorov in podiralo drevesa.

Intervencijske službe so morale posredovati zaradi zalitih kletnih prostorov v Rogatcu. O odkritih strehah poročajo iz Olimja.

Tudi v Tržišču, občina Rogaška Slatina, so morali posredovati gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina, kjer je zaradi močnega vetra odkrilo streho stanovanjske hiše ter podrlo drevo na železniške tire.

V občini Podčetrtek so gasilci PGD Podčetrtek, Pristava pri Mestinju in Sela–Verače–Virštanj prekrili in zaščitili v neurju odkrite strehe na objektih, odstranili več podrtih dreves in prečrpali meteorno vodo iz poplavljenih prostorov v objektih.

V občini Rogatec so gasilci PGD Rogatec, Donačka Gora in Dobovec pri Rogatcu prekrili in zaščitili v neurju odkrite strehe na objektih, odstranili več podrtih dreves in prečrpali meteorno vodo iz poplavljenih prostorov v objektih.

Ob 20.03 je občino Šmarje pri Jelšah zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Gasilci PGD Šmarje pri Jelšah in PGD Zibika so v Šmarju pri Jelšah, Predenci, Škofiji, Mali Pristavi, Vršni vasi odstranili več podrtih dreves s cest in dvorišč. V Senovici so s folijo prekrili 20 kvadratnih metrov strehe gospodarskega poslopja. V Škofiji so prekrili del strehe vikenda. V Zibiki so prekrili del strehe hleva.

Ob 19.19 je občino Šentjur zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. V Dramljah in Jarmovcu so v gasilci PGD Dramlje odstranili dve podrti drevesi s ceste. Gasilci PGD Ponikva so s ceste v Ponikvi odstranili drevo in v Ostrožnem pri Ponikvi pokrili 5 kvadratnih metrov kritine na streho stanovanjske hiše. V Brezju pri Slomu so gasilci PGD Lokarje s folijo prekrili streho stanovanjske hiše.

V Šentvidu pri planini pa je zagorel kozolec. Zaenkrat ni uradnih podatkov ali je tudi za ta požar krivo neurje.

hoomstock-polsi-klik