Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nesreča v Aqualuni: se je varno spuščati po toboganu?


Na znamenitem toboganu Kobra v vodnem parku Aqualuna je prišlo do trčenja med štirimi kopalci, zaradi katerega se je huje poškodoval 45-letni državljan Nizozemske in je bil s helikopterjem prepeljan v mariborski Klinični center.

Kriv naj bi bil 18-letni redar, ki  je v cev prehitro spustil drugi par kopalcev, so včeraj poročali v oddaji 24ur.com.

V vodnem parku Aqualuna je ta čas nepopisna gneča. Bazeni so nabito polni, ležalnik je težko dobiti, vrste pred tobogani so dolge. Ob reševalcih iz vode za red skrbijo številni najstniški redarji, ki za nekaj evrov na uro delajo preko dijaške oziroma študentske napotnice.

Enemu takšnih se je pripetila nezgoda, zaradi katere ga po napovedih policije čaka kazenska ovadba zaradi povzročitve splošne nevarnosti.

V cev znamenitega tobogana Kobra, v katerem se vozijo v parih na posebnih napihljivih blazinah, naj bi po poročanju 24ur.com  spustil drugi par še preden se je prvi umaknil, zaradi česar je prišlo do trčenja, v katerem so bile tri osebe poškodovane. Najtežje jo je skupil 45-letni nizozemski turist, ki so ga s helikopterjem odpeljali v mariborsko bolnišnico.

Po besedah predstavnika Term Olimia Vasje Čretnika za POP TV naj bi bil gost že drugi dan odpuščen iz bolnišnice z nalomljenimi rebri.

Šlo naj bi sicer za prvo takšno nesrečo letos, po čemer bi lahko sklepali, da je vožnja po toboganih še vedno razmeroma varna.

V Aqualuni so letos našteli že 67 tisoč obiskovalcev. Ti za celodnevno vstopnico odštejejo 12 € (med vikendom 15 €), otroci med 5 in 14 leti pa se kopajo za 9,5 € oziroma 11,5 €. Cene po 15. uri so malenkost nižje, po 18. pa se lahko okopate za 5 €.

Na voljo so tudi družinske vstopnice. Družina z očetom, mamo in dvema otrokoma bo samo za kopanje med vikendom, brez hrane ali pijače, za dnevne vstopnice odštela skoraj 50 €.

ANKETA: HODITE NA KOPANJE V AQUALUNO?

V naši anketi na Kozjansko.info nas zanima ali je v vročih poletnih dneh Aqualuna vaša izbira – in zakaj ja ter zakaj ne.

[yop_poll id=”18″]

*vir foto: Youtube

hoomstock-polsi-klik