Lovrenčev sejem v Podčetrtku 2017 združili s tekmovanjem v kuhanju bučne juhe (foto)

7. 8. 2017 9:06

Nedelja je bila v Podčetrtku v znamenju farnega praznovanja in ob tem Lovrenčevega sejma, ki je postregel z bogato sejemsko ponudbo, s predstavitvijo najrazličnejših društev ter z raznolikim kulturnim programom. Za zabavo skozi celotno sejemsko dogajanje je skrbel ansambel Slovenski zvoki, v sklopu sejma pa so pripravili že sedmo državno tekmovanje v kuhanju bučne juhe.

Vremensko ravno pravšnje nedeljsko jutro je kar vabilo v veliko poletno dogajanje v Podčetrtku, na Lovrenčev sejem. Razstavljavci so že zgodaj zjutraj razstavili svoje prodajne izdelke, gostinci so pripravili terase, osrednji oder pa so zavzeli člani ansambla Slovenski zvoki ter voditeljica Katja Žolger.

lovrencev_sejem_3

Ob številnih stojnicah so organizatorji Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli, Kozje, GIZ, pripravili tudi bogat spremljevalni program, kjer se je med drugim predstavila godba Orlica, mažoretni klub 5 elementov, Šani šeni, otroci so se lahko zabavali na napihljivih igralih, lahko so ustvarjali v otroških ustvarjalnih delavnicah ali si ogledali predstavo, pripravljene so bile delavnice za starejše ter airsoft poligon.

lovrencev_sejem_4

Najboljša juha iz kotla Bizeljčank

V sklopu sejma je Društvo kmetic Ajda skupaj z Zvezo kmetic Slovenije pripravilo že sedmo državno tekmovanje v kuhanju bučne juhe, katerega se je udeležilo 9 ekip. Društvo žena Rogatec, Društvo žena Divača, Društvo kmetic Sežanske regije, Društvo žena Sveti Florjan, Bizeljsko, Izlake – Mlinče – Kolovrat, Donačka gora, Društvo podeželskih žena Braslovče in Društvo kmetic Ajda so kuhale bučno juho, ki jo je ocenila tričlanska komisija v sestavi predsednice Zveze kmetic Slovenije Irene Ule, župana Občine Podčetrtek Petra Misja in domačega župnika Jožefa Rogača.

Po oceni komisije je  najokusnejša juha prišla iz kotla Društva žena Bizeljsko.

Več foto utrinkov sejma najdete v fotogaleriji.

Karmen Cvirn

hoomstock-polsi-klik

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X