Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Klopotčeva sobota na Virštanju 2017 (foto)


Društvo vinogradnikov Virštanj Kozjansko že več kot dvajset let v avgustu prireja Klopotčevo soboto, na kateri s postavitvijo klopotca naznanijo zaključni del dozorevanja grozdja in s tem bližajočo se trgatev.

Na letošnji Klopotčevi soboti je uvodoma  zbrane nagovoril predsednik Društva vinogradnikov Virštanj Kozjansko Vincenc Martinčič,  nato pa so za kulturni program poskrbeli člani skupine Pozna trgatev, z nekaj recitali se je predstavil Alojz Slavko Toplišek, virštanjski trti pa sta svoj glas posodili Anica Kajba in Dragica Bah.

klopotceva_1

Tik pred postavitvijo klopotca so zbrane nagovorili še župan Občine Podčetrtek Peter Misja, županja Občine Kozje Milenca Kranjc, predsednica KS Virštanj Nada Kodrin ter predsednik Združenja Vinis Alojz Slavko Toplišek.

klopotceva_3

Po govorih so se zbrani premaknili do prostora namenjenega postavitvi klopotca, ki so ga s skupnimi močmi postavili ročno. Po prvem klopotu postavljenega klopotca, so si ogledali še vinsko klet na Banovini in nazdravili z vinom pridelanim iz vinske trte, ki krasi tamkajšnji objekt, nato pa so se prepustili zabavi z ansamblom Luba Užmaha.

Več utrinkov si oglejte v galeriji.

Karmen Cvirn

hoomstock-polsi-klik