Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Hotel Grand Slam v Rogaški Slatini kupila domačina


Nova lastnika Grand Slam Šport hotela v Rogaški Slatini sta postala Janez in Erna Gobec, ki sta do izteka roka zbiranja ponudb za nakup hotela, kot edina oddala zavezujočo ponudbo. Za hotel sta odštela 770 tisoč evrov.

Potem, ko smo že pred časom pisali o tem, da je Hotel Grand Slam v Rogaški Slatini naprodaj že za ceno luksuznega stanovanja, je ta naposled le dobil novega lastnika.

Hotelski kompleks, ki je bil leta 2009 popolnoma obnovljen in na 4322 kvadratnih metrih površin premore 25 luksuznih popolnoma opremljenih sob, notranji bazen, fitnes, spa center s savnami, veliko jedilnico s kuhinjo, 3 notranja teniška igrišča, 6 zunanjih teniških igrišč, nogometno igrišče in veliko parkirišče pred objektom, se je namreč začel prodajati že leta 2014.

Takrat so ga ponudili po ceni 4,84 milijona evrov, a je bila prodaja neuspešna. Sledilo je še pet poskusov, vsakič z nekoliko nižjo ceno, a tudi to ni prepričalo investitorjev. V sedmem poskusu prodaje pa je hotel vendarle dobil novega lastnika.

Za 770 tisoč evrov sta ga kupila domačina Janez in Erna Gobec, sicer lastnik in direktorica optike Gobec v Rogaški Slatini. Bila sta edina, ki sta oddala zavezujočo ponudbo za hotel. Po pridobitvi soglasja k prodaji s strani pristojnega sodišča, pa naj bi bila podpisana tudi že kupoprodajna pogodba.

grand-slam-teniska-dvorana
Sedanja teniška dvorana.

Kot je za radio Štajerski val povedal Janez Gobec, je v načrtu prenova kompleksa v večnamenski športni center. Dodal je, da je vizija ustvariti športni center, ne samo za vadbo tenisa, temveč tudi drugih športov. Po njegovih besedah namreč Rogaška Slatina doslej ni bila kaj dosti znana po športnem turizmu.

Gobec meni, da bi bilo predvsem potrebno ustvariti pogoje za vrhunski šport, čemur bo omenjeni hotel prav gotovo pripomogel. Predvsem večnamenska športna dvorana, ki bo nastala iz sedanje teniške dvorane.

Prenova te naj bi po Gobčevih besedah predstavljala tudi največji finančni zalogaj. Sam hotel pa bi lahko, glede na to, da je bil še ne tako dolgo nazaj obnovljen, svoja vrata odprl že kmalu.

Hotel torej na koncu vendarle ni šel v roke ruskim lastnikom, kot se je to zgodilo večini hotelov v Rogaški Slatini. Glede na vizijo novih lastnikov pa ne gre dvomiti o še eni zgodbi o uspehu na našem območju.

grobelnofest-polsi-klik