19. žegnanje konj v Gorici pri Slivnici 2017 (foto)

10. 8. 2017 15:15

Pretekli vikend je potekalo že 19. tradicionalno žegnanje konj v Gorici pri Slivnici. Udeležilo se ga je okrog 40 konjenikov jahačev in 15 vpreg z zapravljivčki.

Konjerejsko društvo Šentjur je organiziralo 19. tradicionalno žegnanje konj. Društvo je poleg svojih članov povabilo tudi sosednja konjerejska in konjeniška društva.

Na prireditev je prišlo okrog 40 konjenikov jahačev in 15 vpreg z zapravljivčki.

zegnanje-konj-gorica-pri-slivnici-19-nNa začetku prireditve je predsednik društva Franc Ogrizek v svojem nagovoru pozdravil vse navzoče, še posebej goste in sponzorje ter se jim zahvalil, da so z različnimi prispevki pomagali izvesti ta lep dan.

Poseben pozdrav je namenil tudi župniku Marku Šramlu, ki je tudi tokrat, po kratkem nagovoru, opravil svečani obred blagoslova teh plemenitih živali.

Zatem je, kot veleva tradicija, vsakemu konju dal košček kruha, pomočenega v sol. Predsednik in podpredsednik Konjerejskega društva Šentjur pa sta vsakemu udeležencu podarila spominsko medaljo. Vsi prisotni so dobili tudi malico in pijačo.

zegnanje-konj-gorica-pri-slivnici-29-tČlani društva so nato za obiskovalce opravljali tudi vožnje z zapravljivčki po bližnjem travniku. Sledilo je prijetno druženje konjerejcev, konjenikov in obiskovalcev.

Konjerejsko društvo bo sicer letos pripravilo še eno odmevno prireditev in sicer regijsko razstavo konj slovenske hladnokrvne pasme, ki bo 7.10.2017 na Kmetijski šoli v Šentjurju.

Razstavljeni bodo najboljši konji z najvišjimi ocenami v naši regiji.

Oglejte si utrinke z dogodka:

*foto: Zdenka Kosaber

hoomstock-polsi-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X