Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

14. Šmarski kolesarski maraton 2017 (foto, video)


Že 14. leto zapored so se udeleženci Šmarskega kolesarskega maratona podali na štiri različno dolge trase. Približno 120 kolesarjev je svojo vzdržljivost preizkusilo na velikem, srednjem ali malem maratonu, za najmlajše pa je bil organiziran tudi mini maraton. 

kolaz_obd

Da 22, 42 in 66 km proga ni mačji kašelj, bi se strinjali vsi tisti, ki s kolesom ne premagujemo toliko kilometrov, ljubitelji kolesarjenja pa so na 14. Šmarskem kolesarskem maratonu dokazali ravno nasprotno.

Število aktivnih kolesarjev se je v zadnjih letih povečalo, kar je tudi glavni namen gibanja Slovenija kolesari, v sklopu katere je potekal Šmarski kolesarski maraton.

Še preden so se udeleženci podali na pot pa so jih nagovorili Stanislav Šket, župan občine Šmarje pri Jelšah, Jaka Rihtarič in predsednik ŠD Šmarje pri Jelšah Robert Šramel ter jim zaželeli lepo, čez čudovito pokrajino obdano in srečno vožnjo.

Pričeli mini maratonci, sledili veliki, srednji in mali maraton

Maraton so pričeli najmlajši, ki so jih spremljali tisti malce starejši, a kljub temu večno mladi – to so bili člani Kluba starodobnikov Večno mladi Šentjur.

Za najmlajšimi je sledil veliki maraton (z dolžino 66 km), ki ga je najhitrejši premagal v slabi uri in petinštiridesetih minutah, nato srednji (z dolžino 42 km), na cilj katerega je najhitrejši prispel v eni uri in petindvajsetih minutah in nazadnje še mali maraton (z dolžino 22 km), na katerega se je podala le še peščica maratoncev ter katerega je najhitrejši premagal v petintridesetih minutah.

Kako je potekal start si lahko pogledate v spodnjem posnetku.

Vsak prispeli v cilj dobil kolajno, nagradili tudi najštevilčnejšo ekipo, najstarejšega, najmlajšega in najdlje oddaljenega udeleženca 

Nagrado za najštevilčnejšo ekipo so letos domov odnesli člani šentjurske ekipe Power. Najstarejša udeleženca maratona sta bila Irena Berčon in Anton Majcen, najmlajši Dominik Limbek, nagrado za najdlje oddaljenega udeleženca pa je pripadla Fabjanu Stojanu. 

Več utrinkov dogodka najdete v fotogaleriji in video insertu

Tina Fajs

hoomstock-polsi-klik