Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaključeno bogato dogajanje Tedna vseživljenjskega učenja na Ljudski univerzi Šentjur


Konec meseca junija se je končal program Tedna vseživljenjskega učenja (TVU), ki se je že 22. leto odvil pod okriljem Andragoškega centra Slovenije, območno pa ga je zopet koordinirala tudi Ljudska univerza Šentjur (LUŠ).

Tudi letos je program, ki ga je LUŠ pripravila skupaj s 48 podizvajalci, obsegal različne dogodke, delavnice, predavanja in druge aktivnosti, s katerimi so opozarjali na pomen vseživljenjskega učenja. TVU je možnost in priložnost za vse, da razvijajo svoje skrite potenciale, znanja in kompetence. Pod okriljem šentjurske ljudske univerze so tako s svojimi aktivnostmi sodelovala različna društva na področju izobraževanja, kulture, športa, turizma, osebne rasti, zdravja in druga.

lus5Če izpostavimo le nekatere dogodke – v maju so v okviru skupne akcije »Z učenjem do zdravja« organizirali predstavitev nordijske hoje s krajšim pohodom, v sodelovanju s Knjižnico Šentjur pa pod akcijo »Radi pišemo z roko« ozavestili mlade in starejše o pomenu pisanja z roko. V juniju je bilo na LUŠ še bolj živahno, gostili so Nado Vreže in bili gostje v njenem oglednem vrtu. Nekateri so obiskali Narodno galerijo Slovenije v Ljubljani, obiskal pa jih je tudi pater Karel Gržan, ki je s slušatelji delil misli o tem, kar nas povezuje in tudi mnogokrat razdružuje.

lus4Z Luš’nim orkestrom so se predstavili na Paradi učenja v Šmarju pri Jelšah, pod organizacijo Knjižnice Šmarje pri Jelšah. Ob koncu šolskega leta pa so organizirali še medgeneracijsko druženje vseh zaposlenih, zunanjih sodelavcev, članov njihove univerze za tretje življenjsko obdobje, udeležencev tečajev in drugih, ki so del njihove zgodbe.

Vsi, ki so program soustvarjali, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev, bodisi kot udeleženci, so prispevali k udejanjanju slogana »Slovenija, učeča se dežela«, za kar se jim LUŠ še posebej zahvaljuje. Za uspešno učenje in izobraževanje je namreč izjemnega pomena vzpodbudno in razumevajoče podporno okolje, družina, učitelji, vzgojitelji, vrstniki in sistemske podporne službe. Šele takrat lahko svoje potenciale resnično razvijemo ter smo uspešni in zadovoljni.

LUŠ zato svoje izobraževanje rada dopolnjuje z učenjem za življenje; s tem poskrbi za vse generacije in udejstvovanje posameznikov na področjih, ki jih zanimajo in bogatijo.

lus1-kolaz

flos-polsi-2017