Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z evropskega prvenstva srebro v Šmarje, na Planino in Rogaško Slatino


V finalni tekmi evropskega prvenstva za dekleta do 20 let so slovenske košarkarice klonile proti Špankam. Ob polčasu je razlika znašla le točko, v drugem delu pa so favoritinje izkoristile ponujeno.

Bolj od manjše sodniške pomoči Iberkam je naše punce zaustavila utrujenost zaradi ozkega nabora igralk in nenazadnje strah pred uspehom.

Šmarčanka Larisa Ocvirk je na parketu preživela skoraj 34 minut in pol in v tem času znova vknjižila dvojnega dvojčka ter zbrala 22 indeksnih točk, kar je bilo največ med soigralkami.

Pri vsem skupaj gre za velikanski uspeh, saj je bila slovenska zasedba selektorja novinka v diviziji A, na koncu pa se je okitila kar s srebrom.

Za končni rezultat lahko levji delež pripišemo odličnemu delu v celjskem kolektivu, ki je poleg večine strokovnega vodstva v reprezentanci predstavljal tudi večino igralk z resno minutažo.

Poleg že omenjene košarkarice, ki je na tekmo povprečno vpisala po 12 točk, je z našim območjem, saj ima fanta iz Rogaške Slatine, povezana Althea Gwashawanhu, ki je na tekmo dosegla po sedem točk, s Planine pri Sevnici pa prihaja vodja reprezentance, Uroš Krajnc, eden glavnih tvorcev zgodbe v Celju.

Španija : Slovenija 73:63 (20:15, 17:21, 17:11, 19:16)

Prezelj 17, Friškovec 14, Ocvirk 13 (11 skokov), …

Dodajmo, da so košarkarji z našega območja v preteklosti že osvajali medalje na evropskih prvenstvih mlajših selekcij. Šentjurčan Davorin Škornik je leta 2000 na Ohridu v Makedoniji osvojil zlato medaljo na EP do 20 let. Medaljo enakega leska je prav tako na EP do 20 let štiri leta kasneje v češkem Brnu osvojil še en Šentjurčan, Stanko Sebič.

*na sliki z leve Larisa Ocvirk in Althea Gwashawanhu

flos-polsi-2017