Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Virštanjska noč in praznik KS Virštanj 2017 (foto)


Tradicionalno, že 21. Virštanjsko noč so letos na Virštanju ponovno obogatili s tekmovanjem v kuhanju tradicionalne štajerske kisle juhe, kulturnim glasbenim programom, letos pa so v sklopu te prireditve pripravili še praznik KS Virštanj, kjer so trem zaslužnim krajanom podelili priznanja.

Virštanjska noč ima že dolgo tradicijo, saj se je letos na Virštanju odvijala že enaindvajsetič, v sklopu te prireditve pa so pripravili tudi praznovanje Krajevne skupnosti Virštanj. Prireditev se je začela s tekmovanjem v kuhanju kisle juhe, v tekmovanju pa se je pomerilo šest ekip, ekipa KS Virštanj, ŠK Virštanj, Društvo Izviri Dobrina, Društvo Harmonija Globoko, Društvo upokojencev Podčetrtek in Društvo kmetic Ajda, z budnim očesom pa sta jih ocenjevala župan občine Podčetrtek Peter Misja in Marija Merljak.

Člana ocenjevalne komisije sta imela glede na izvrstnost vseh kislih juh zelo težko nalogo, na koncu pa sta prišla do zaključka, da je najboljšo kislo juho skuhala ekipa KS Virštanj, drugo najboljšo članice Društva kmetic Ajda, tretjo pa člani ekipe Društva Izviri Dobrina.

V času tekmovanja so organizatorji TKD Virštanj, KS Virštanj in Gostišče Banovina poskrbeli za kulturni program, katerega sta povezovala Polonca Jazbinšek in Klobasekov Pepi, sooblikovali pa so ga Etno skupina Pit mi dej, ansambel Ga še ni blu ter skupina Društva harmonija Globoka, na harmoniko pa so zaigrali učenci Francija Rajgla.

virstanj_1-2

Ob pozdravih predsednice TKD Virštanj Martine Omerzel, župana Občine Podčetrtek Petra Misja in predsednice KS Virštanj Nade Kodrin, so v sklopu praznovanja podelili priznanja zaslužnim krajanom in tako so letošnja tri priznanja prejeli Ivan Toplišek, Cilka Jug in Alojz Slavko Toplišek.

virstanjska-noc-2

Organizatorji so ob koncu kulturnega programa in tekmovanja pripravili zabavo s Kvintetom Slovenskih deklet in Fredijem Milerjem, poskrbeli pa so celo za cocktail bar s svetovnim prvakom v mešanju, Alešem Ogrinom.

Več utrinkov prireditve si lahko ogledate v foto galeriji.

Karmen Cvirn