Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini ob občinskem prazniku podelili občinska priznanja (video)


V petek, 21. 7. 2017, je ob 17. uri v dvorani Kulturnega centra Rogaška Slatina potekala prireditev ob prazniku Občine Rogaška Slatina. Župan, mag. Branko Kidrič, je tudi letos podelil najvišja občinska odlikovanja tistim, ki so v preteklih letih s svojim delom in prizadevanjem za gospodarsko, turistično in kulturo rast občine pustili neizbrisljive sledi ter tako tudi pripomogli k še večji uspešnosti in prepoznavnosti občine.

Slovesnosti so se udeležili tudi župani sosednjih občin ter častna občana Občine Rogaška Slatina, g. Jože Lipnik in g. Franci But.

praznikobcine

V minulem letu so v Rogaški Slatini in okolici ponovno prenovili kar nekaj km cest (tudi s pomočjo Direkcije za ceste), energetsko so sanirali šole in vrtce ter v Kulturnem centru odprli energetsko pisarno, kjer lahko občani dobijo vse informacije o energetskih sanacijah, razpisih ipd. Še letos bodo uredili 2 polnilni postaji za električne avtomobile, naslednje leto pa bodo namestili še 3.

Potekajo tudi dogovarjanja za centralno otroško igrišče pod vznožjem Janine, župan, mag. Branko Kidrič, pa je v govoru izpostavil tudi izjemen porast prihodov gostov v prvi polovici leta (povečanje za 30 %) ter povečanje število nočitev za 25 %, kar je v zadnjem desetletju izjemen dosežek. Rogaška Slatina ostaja urejeno mesto ter dobro podporno okolje, tudi za mlade.

Na območju bivšega Elektra bo postavljen Poslovni center Vrelec, ki bo nudil vsaj 60 delovnih mest za mlade. Omenil je tudi kolesarsko dirko po Sloveniji, uspeh prvega Afroditinega teka ter povedal, da potekajo tudi dogovori o ureditvi Vonarskega jezera. Slatinčani pa so lahko ponosni tudi na športnike, košarkaši so bili ponovno podprvaki, nogometni klub se je uvrstil v drugo ligo. Vabljeni k ogledu posnetka govora župana.

Prejemnika priznanja, Drago Žekar in Planinsko društvo Vrelec-Rogaška.
Prejemnika priznanja, Drago Žekar in Planinsko društvo Vrelec-Rogaška.

 

V letošnjem letu so priznanja prejeli:

  • Plaketa občine za leto 2017: Franc Žerak in Panles, d. o. o.
  • Priznanje občine za leto 2017: Darja Belič, Drago Žekar, Planinsko društvo Vrelec-Rogaška.

Večer so glasbeno popestrili člani Dixie Banda ter Boštjan Letnar in Barbara Rehar. V imenu gostujočih županov je ob prazniku občine čestital župan Rogatca, g. Martin Mikolič, zbrane pa je pozdravil in občanom čestital tudi častni občan g. Franci But.

kolaz-slatna

Še video z glasbenega dela večera:

F/f/v: J. C.

ortenija-polsi-klik

Save

Save