Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tole je bilanca včerajšnjega neurja na Celjskem ter Kozjanskem in Obsotelju


Včeraj je po celotni Sloveniji divjalo močno neurje. Prizaneslo ni niti krajem KiO. Povzročilo je ogromno škode tako na kmetijskih površinah, kot tudi na objektih. Uprava RS za zaščito in reševanje je zabeležila številne dogodke, ki jih je povzročilo neurje.

V občini Vojnik je močan veter delno podrl gospodarsko poslopje in drevo. Posredovali so gasilci PGD Nova Cerkev in Vojnik, ki so iz objekta odstranili kmetijske stroje in podrli preostali del poslopja. V bližnjem potoku pa so odstranili podrto drevo.

Območje Dolge Gore, občina Šentjur, je zajelo neurje z močnim vetrom, ki je podiral drevesa in odkrival strehe. Posredovali so gasilci PGD Dolga gora, ki so očistili drevesa iz ceste ter ponovno prekrili streho ene stanovanjske hiše ter treh gospodarskih poslopij.

V naselju Brezova, občina Celje, so posredovali gasilci PGD Lopata, kjer so na dveh stanovanjskih hišah prekrili okoli 20 kvadratnih metrov strešne kritine, ki jo je razkril močan veter.

V Topolovcu, občina Šmarje, je močan veter odkril streho na stanovanjskem objektu. Gasilci PGD Šmarje so nudil pomoč pri zaščiti.

Širše območje občine Rogaške Slatine je prav tako zajelo neurje z močnim vetrom. Posredovali so gasilci PGD Kostrivnica in Rogaška Slatina, ki so odstranili podrta drevesa in pomagali prekriti odkrite strehe na stanovanjskih hišah in gospodarskih poslopjih.

Pri naselju Podgora pri Ložu, občina Loška Dolina, je gorela suha trava. Požar na površini okoli 300 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Iga Vas.

Na Obrtni ulici v Trnovljah pri Celju, občina Celje, so gasilci PGD Trnovlje ponovno prekrili streho stanovanjske hiše, ki jo je odkrilo močno neurje z vetrom.

flos-polsi-2017