Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slovenija v Rogaški Slatini boljša od Rusov – ob krstnem nastopu blestel Luka Dončić


Rogaška Slatina je bila sinoči prizorišče prve pripravljalne tekme slovenske košarkarske reprezentance v sklopu priprav na evropsko prvenstvo. Tekma bo šla v anale kot prva, na kateri je Luka Dončić nastopil z reprezentančnim dresom. Prvič je za Slovenijo zaigral tudi Anthony Randolph.

V polni dvorani, kjer sicer ni bilo tribun za košema, je vladalo odlično vzdušje, na začetku pa se je zgodil manjši šok, saj so ruski študentje povedli z 0:7. Novopečeni Slovenec Randolph je razliko znižal s trojko, že v četrti minuti pa je domača ekipa povedla, in sicer s trojko Dončića!

Ob polčasu je domača zasedba vodila za štiri točke, v drugem delu pa je povsem zagospodarila na igrišču in največ vodili za 24 točk. Dončić je bil na koncu najboljši strelec za selekcijo Igorja Kokoškova, v dobrih 13 minutah pa je ob 14 točkah zbral še šest skokov in štiri podaje.

SLOVENIJA : RUSIJA (UNI) 79:63 (15:16, 20:15, 26:18, 18:14)
Dončić 14 (6 skokov), Randolph 12, Zagorac 11, Lapornik 10, Čančar 9, Rebec 7, Dimec (7 skokov) in Mahkovic po 6, Blažič 5, Nikolić 3, Rupnik, Lorbek in Hrovat po 2.

Slovenija bo v pripravah na evropsko prvenstvo, ki se bo začelo 31. avgusta, odigrala devet pripravljalnih tekem, naslednji ta konec tedna na pokalu Adecco v Mariboru. V petek ob 20. uri se bo v dvorani Tabor pomerila s Madžarsko, v nedeljo ob isti uri pa še s Češko.

Prvi del EuroBasketa bo Slovenija igrala v Helsinkih proti Poljski, Finski, Grčiji, Islandiji in Franciji. Nadaljevanje sledi od 9. do 17. septembra v Istanbulu.

*na sliki Luka Dončić s številko 77; foto: KZS

polovicka_celje_klik