Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ramna Jazz festival 2017: dobra glasba zaživela ob Slivniškem jezeru (foto, video)


V petek zvečer je ob Slivniškem jezeru potekal Ramna Jazz festival. Kljub začetnemu slabemu vremenu je festival pritegnil številne obiskovalce, ki so v čudovitem ambientu uživali ob dobri glasbi.
The Woodlanders
The Woodlanders

Številne dežne kaplje so med obiskovalce Ramne zasadile seme dvome o tem, ali bo Ramna Jazz festival sploh lahko zaživel. Ko pa so oder zavzeli prvi izvajalci, zasedba The Woodlanders, je postalo jasno, da lahko dobra glasba odžene črne oblake.

The Woodlanders, projekt mladih in profesionalnih glasbenikov, je obiskovalce Slivniškega jezera razvajal z avtorskimi skladbami in spretno izvedenimi priredbami znanih skladb. 8. julija se bodo predstavili tudi na festivalu Melodije morja in sonca v Portorožu.

Za njimi je oder zavzel Big Band Šentjur, ki je pod vodstvom novega umetniškega vodje Žiga Vešligaja pripravil pester in raznolik program, sestavljen iz poznanih del največjih mojstrov jazzovske in bigbandovske glasbe. Trud, ki ga vsakodnevno vložijo v svojo glasbo, so prepoznali tudi obiskovalci Ramna Jazz festivala, saj so se dokončno osvobodili pomislekov zaradi dežja in zasedli mesta pred odrom ter uživali v koncertu. Big Band Šentjur je na oder povabil tudi štiri posebne vokaliste. Prisluhnili smo lahko vokalnim sposobnostim Primoža Pečarja, Matica Plemenitaša, Nikoline Novak in Julije Lubej.

Ramna Jazz festival je kljub dežju privabil številne obiskovalce.
Ramna Jazz festival je kljub dežju privabil številne obiskovalce.

Večer dobre glasbe je zaključila skupina Wicked Nation, ki jo sestavljajo nadarjeni študenti akademije za glasbo v Celovcu. Naša ušesa so razvajali s “funky” in “groovy” ritmi, zaradi česar so marsikoga zasrbeli tudi podplati.

Ramna Jazz festival je tako navdušil že četrto leto zapored. Večer je minil v znamenju dobre in kvalitetne glasbe, kar dokazujejo tudi številni obiskovalci Slivniškega jezera, ki jih ni zmotilo niti vreme.

Nekaj utrinkov s festivala si lahko ogledate v spodnjem video posnetku in fotogaleriji.