Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prvi počitniški teden minil tudi v znamenju otroških delavnic


Čar poletnih počitnic je, da so otroci svobodni in neobremenjeni s šolskimi pravili. Za nekatere otroke pa je lahko pomanjkanje obveznosti tudi moteče, prenekateri v tem času obsedijo pred TV ekrani ali računalniki ter tako najlepši del leta preživijo nekvalitetno. Pomembno je, da jim znamo pokazati, da so lahko prostočasne aktivnosti kreativne, igrive, poučne in nadvse zabavne.

otroske_delanice_julij_2017_3V tem duhu je na Ljudski univerzi Šentjur minil tudi prvi počitniški teden. Mentorji so se tudi to leto potrudili in zanje pripravili ustvarjalni program, ki je bil hkrati poučen, zabaven ter jim omogočil udejstvovanje na različnih področjih, razvijal njihovih potencial in zdrav razvoj. Otroške aktivnosti so se izvajale brezplačno, v okviru projekta Socio – Večgeneracijski center.

Ponedeljek je bil obarvan ustvarjalno. Otroci so se z akrilnimi barvami lotili poslikave vzorcev na majhnih kamenčkih. Tako je vsak kamen dobil novo podobo, ki lahko služi kot obesek ali zgolj okrasek. V torek so preživeli zabaven dopoldan v duhu igrivih, poučnih didaktičnih iger na prostem in v Aktivatorju – centru alternative in ustvarjalnosti, v sredo pa izdelali luštne komarčke in z izdelovanjem naravnih repelentov iz eteričnih olj napovedali boj proti nadležnemu mrčesu!

otroske_delavnice_sentjur_julij_2017_2V četrtek so imeli odprta vrata za vse najmlajše plesne navdušence. Otroci so se ob ritmih glasbe sprostili, sestavili zanimivo koreografijo in se naučili novih plesnih korakov z mentorico Saro Tamše. Še posebej pa je bila obiskana petkova delavnica, ko so, pod vodstvom Nine Drame, na igriv in zabaven način usvajali nemške besede, se naučili kitajsko pesmico in na koncu sprostili svojo energijo na igrišču šentjurskega športnega parka.

Nejc, 5 let, Tjaš, 7 let in Žan, 10 let: Veliko smo ustvarjali, najbolj nam je bilo všeč v Aktivatorju, ko smo se igrali različne igre. Komaj čakamo naslednjih delavnic.

Eva in Ana, 8 let: Na delavnicah nama je zelo všeč, obiskujeva jih že tretje leto. Všeč nama je bilo, da sva lahko plesali, se učili nemške in kitajske besede. Ob prijaznih in potrpežljivih animatorkah je dopoldan hitro minil.

Tajda, 7 let: Zelo mi je bila všeč delavnica, ko smo izdelali komarje in naredili naravni pršilec  iz eteričnih olj. Spoznala sem nove prijatelje in se veliko novega naučila.

Otroško druženje se bo na šentjurski ljudski univerzi ponovilo še zadnji teden v avgustu, do takrat pa se naužijte vsega kar imate radi, kar vam bogati vsakdan in življenje. Mali princ je rekel: »Včasih ni slabo, če svoje delo odložimo za nekaj časa.« Naj v tem duhu mine tudi vaš čas poletnih počitnic. (M.T.)

pivo-cvetje-polsi-klik