Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 17.7.2017 (grožnje, alkohol, pobeg,…)


Poročilo o dogodkih, ki so se na območju Policijske postaje Šentjur zgodili med 10. 7. 2017 in 16. 7. 2017

10.7.2017 (ponedeljek)

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti so nekaj po 15.00 uri v kraju Senovica ustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je pri kontroli kazal znake alkoholiziranosti. Po opravljenem preizkusu alkoholiziranosti je elektronski alkotest vozniku nameril 1,25 mg/l alkohola. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa je bil na OS Celje podan obdolžilni predlog.

ZATAJITEV DENARNICE Z VSEBINO

Neznani storilec si je v kraju Podčetrtek prisvojil denarnico z vsebino, katero je na sedežni, v enem izmed lokalov pozabila obiskovalka. Po zbranih obvestilih bo na ODT Celje podana kazenska ovadba.

12.7.2017 (sreda)

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so ob 11.23 uri v kraju Imeno obravnavali prometno nesrečo v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik tovornega vozila. V prometni nesreči, do katere je prišlo zaradi neupoštevanja pravil o srečevanju, je bila ena oseba lahko telesno poškodovana, na vozilih pa je nastala večja materialna škoda.

13.7.2017 (četrtek)

KRŠITEV JANEGA REDA IN MIRU

Do kršitve javnega reda in miru je prišlo na gradbišču lokalne ceste med Spodnjim Mestinjem in Zibiko. Tam je eden izmed delavcev prišel v spor z delovodjo, katerega je nato tudi udaril, nato pa odšel s kraja dogodka. Ker je kršitelj kraj zapustil pred prihodom policistov bodo policisti na podlagi zbranih obvestil zoper kršitelja naknadno izvedli ukrep.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

Ob 16.45 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na relaciji med Virštanjem in Dobležičami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je voznik osebnega avtomobila zato, da je preprečil trčenje, umikal neznanemu vozniku, neznanega terenca, sive barve, kateri je vozil po sredini vozišča. Posledica umikanja je bila, da je voznik osebnega vozila trčil v varovalno ograjo, neznani voznik pa je brez ustavljanja odpeljal s kraja prometne nesreče.

14.7.2017 (petek)

15.10 MOŽ JO ZMERJA IN GROZI

Ob 15.10 uri so bili policisti obveščeni s strani občanke, da bi ji naj grozil mož. V razgovorih je bilo ugotovljeno, da je mož grožnje izrekel posredno preko tašče. Po zbranih obvestilih bo sledil ustrezen ukrep zaradi kršitve javnega reda in miru.

SOSED JI GROZI

Ob 15.50 uri so bili policisti s strani občanke obveščeni o grožnjah, ki bi ji jih naj izrekel sosed. Na policijski postaji je bila s strani občanke sprejeta izjava, na podlagi zbranih obvestil pa sledi kazenska ovadba na pristojno okrožno državno tožilstvo.

LAHKA TELESNA POŠKODBA

Občan kateri se je zglasil na policijsko zaslišanje zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini je po končanem zaslišanju naznanil, da ga je 30.4.2017 poškodovala žena. Tega dne bi ga naj žena z roko udarila po obrazu zaradi česar je dobil lahke telesne poškodbe. Po zbranih obvestilih bo o dogodku obveščeno Okrožno državno tožilstvo v Celju.

15.07.2017 (sobota)

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Ob 02.12 uri je patrulja v Grobelnem ustavila voznika osebnega avtomobila, kateri je pri postopku kazal znake alkoholiziranosti. Po pravilno opravljenem preizkusu je alektronski alkotest pokazal, da je imel voznik 0,78 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila nadaljnja vožnja prepovedana, vozniško dovoljene pa odvzeto. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola se bo voznik zagovarjal na sodišču.

16.07.2017 (nedelja)

ODPELJAL S KRAJA PN

Ob 09.20 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na glavni cesti med Mestinjem in Podplatom. V prometni nesreči, do katere je prišlo zaradi nepravilnega srečevanja, sta bila udeležena voznik tovornega vozila in voznik osebnega avtomobila znamke BMW, serije X6, rdeče barve, kateri pa po trčenju ni počakal na kraju prometne nesreče ampak je odpeljal v smeri Šmarja pri Jelšah.