Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 5. 7. 2017


Dogodki, ki so jih policisti obravnavali od 28. 6. 2017 do 5. 7. 2017, na območju Policijske postaje Šentjur.

Trčil pešca

28. 6. 2017 je voznik v Paridolu trčil v pešca in ga lažje poškodoval. Pešec je odšel k zdravniku, vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Vloma v podjetji

28. 6. 2017 so bili policisti obveščeni, da je bilo vlomljeno v podjetje na območju Šentjurja, tako da je storilec preščipnil mrežno ograjo in iz ograjenega prostora odtujil večjo količino palet in kolutov, na katerih je bil navit kabel. Prav tako je bilo vlomljeno še v eno podjetje, od koder je storilec odtujil visokotlačni čistilec in varilni aparat. O obeh dogodkih policisti zbirajo obvestila in bodo o zaključku preiskave obvestili tožilstvo.

Prometna nesreča

30. 6. 2017 je voznica s svojim vozilom zapeljala preko škarpe in se telesno poškodovala. Voznici je bil zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča izdan plačilni nalog.

Zatajitev denarja

1. 7. 2017 je oškodovanec pozabil denar v reži bankomata, na Deželni banki v Ponikvi. Neznanec je ta denar našel in si ga prilastil. V kolikor storilca policisti izsledijo, ga bodo ovadili.

Vandalizem

2. 7. 2017 je OKC patruljo napotil v Dramlje, saj je nekdo zalotil dva otroka, ki sta s kamni razbijala stekla vikenda. Policista sta ugotovila, da sta otroka razbila okna še na sosednjem vikendu. Na kraju sta oškodovanca odstopila od pregona dejanja. O opisanem dejanju otrok so policisti obvestili Center za socialno delo Šentjur.

Samomor

3. 7. 2017 so policisti obravnavali samomor z obešanjem, katerega je storila ženska. Opravljen je bil ogled in odrejena sanitarna obdukcija.

Vlom v vrtno uto

 

3. 7. 2017 je oškodovanec prijavil, da je neznanec iz vrtne ute odtujil vrtno kosilnico in plinsko jeklenko. Sledi kazenska ovadba.

Tatvina goriva

4. 7. 2017 je bilo prijavljeno, da je v kraju Jarmovec neznanec preko noči iz delovnega stroja odtujil dva sedeža in 10 litrov goriva iz rezervoarja. O dejanju policisti še zbirajo obvestila.

Vlomilci na delu

Tatovi in vlomilci ne počivajo. V poletnih mesecih policisti zaznavajo povečano število vlomov v objekte. Svetujemo vam, da v času, ko boste odsotni od doma, ustrezno zavarujete svojo lastnino. Zlasti denar, zlatnino in ostale vrednejše stvari spravite v sef, banko ali kakšen drug ustrezen prostor. Obvestite prijatelje, sorodnike, sosede, da vas nekaj časa ne bo in naj bodo te dni še posebej pozorni na osebe in vozila, ki se bodo potikali v okolici vaše hiše oz. lastnine.

Bodite pozorni tudi na »hišne« prodajalce, ki to niso in le izkoriščajo slabotnost starejših oseb in jih s prevaro spravijo ob denar. Koristno je, če si zabeležite registrsko številko vozila, ki vam bo sumljivo in o tem nemudoma obvestite policiste.