Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 19. 7. 2017 (neznanec bil pogrešana oseba, strela zanetila požar, podivjani psi,…)


To so dogodki, ki so jih policisti PP Šentjur obravnavali v času od 11. 7. 2017 do 18. 7. 2017 na območju naše policijske postaje.

Strela zanetila ogenj

Dne 11. 7. 2017 je v Šibeniku je strela zanetila ogenj. Zagorelo je grmičevje na cca. 25 m2 metrih površine. Nastala je le minimalna materialna škoda.

Neznanec se potika

V noči na 14. 7. 2017 je stanovalka Trnovca opazila, da okoli njene hiše hodi neznanec. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za osebo, ki je bila prijavljena kot pogrešana. Pogrešani je bil odpeljan domov.

Naprimerno zavarovani psi

Dne 13. 7. 2017 so policisti obravnavali primer, ko sta dva psa zamorila tretjega. Lastnika psov sta bila oglobljena. Globa zagotovo ne bo obrisala žalosti lastnika pokončanega psa. Prav tako sta v Razborju a dva psa ponoči uničila zajčnike in s tem lastniku povzročila materialno škodo.

Kljub vsem primerom, kjer poročamo o neprimerno zavarovanih živalih, pa večini lastnikov še vedno ne pride na misel, da se psov takrat, ko nihče »ne vidi«, ne spušča brez nadzora.

Hujše kršitve CPP

Dne 17. 7. 2017 so policisti kontrolirali voznico, ki je vozila brez vozniškega dovoljenja. Vozilo ji je bilo zaseženo.

Dne 18. 7. 2017 se je kršitelj policistom predstavil z osebnimi podatki druge osebe. Poleg globe zaradi kršitve CPP bo zoper njega podana tudi kazenska ovadba.

V noči na 19. 7. 2017 so policisti ustavili voznico. Odredili so ji preizkus alkoholiziranosti. Voznica je imela 0,93 mg/l alkohola v organizmu. Voznici je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in v kratkem se bo srečala s sodnikom za prekrške.

Grožnje

Na PP Šentjur beležijo porast prijav kaznivega dejanja Grožnja. Ljudje si med seboj grozijo zaradi najrazličnejših vzrokov, predvsem pa zaradi nerazčiščenih finančnih zadev. Najpogosteje prijave podajajo dolžniki. V slednjem primeru pa so policisti obravnavali KD Grožnja, kjer je znanec grozil znancu zaradi nerešenih družinskih zadev. Pri tem je osumljenec uporabil tudi solzilec. Policisti bodo zbrali obvestila tudi v smislu izsiljevanja.

flos-polsi-2017