Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po povratku Mordeja in prihodu trofejnega vratarja k Dobovcu še slovenski in hrvaški reprezentant


Ekipa Dobovca bo v novi sezoni izjemno močna. Poročali smo že o povratku Roka Mordeja, ki je igral na tujem, in prihodu vratarja Damirja Puškarja, ki je specialist za zbiranje lovorik.

Nadaljevanju te dejavnosti bo še bližje z novima soigralcema, reprezentantoma Slovenije in Hrvaške.

Iz Posočja ob Sotlo prihaja “dr. futsala” Kristjan Čujec.

Futsal igra od malih nog, treniral ga je skupaj z nogometom. Njegov prvi futsal klub je bil tolminski Puntar Kneža, kjer je igral od 2005 do 2011, z njim pa osvojil po dva naslova državnega prvenstva, pokala in superpokala. Nato se je začela njegova uspešna in odmevna igralska kariera v tujini. Najprej je igral za španska kluba Caja Segovia in Ribera Navarra, nato za italijanska Pesarofano in New Team. Pred tremi leti je z azerbajdžanskim klubom Araz Naxcivan postal državni prvak in v UEFA futsal pokalu osvojil tretje mesto. Kristjan Čujec je nato igral še v dveh italijanskih klubih; in sicer v Astiju, s katerim je osvojil italijanski pokal in zimski pokal, ter v Luparenseju. Pred ponovno vrnitvijo v slovenski klub je zadnji dve sezoni igral za zagrebški Nacional in z njim osvojil dva državna in pokalni naslov.

Čujec je od oktobra 2007 slovenski reprezentant; za izbrano vrsto je nastopil 104-krat in dosegel 52 golov. V letih 2010 in 2014 je prejel priznanji NZS zlata žoga, bil je ambasador Praznika Slofutsala in prejel še vrsto drugih priznanj. Zaradi svojega značaja je izjemno priljubljen pri igralskih kolegih, ob njegovih mojstrovinah na igrišču pa nekateri ostanejo brez besed, drugi pa ne skoparijo s presežniki.

Pri kozlih bo igral tudi 27-letni Robert Grbić. Na futsal sceni je šest let, od tega je štiri leta igral za zagrebško Uspinjačo, z njo leta 2013 osvojil naslov druge lige in igral v finalu hrvaškega pokala. Zaradi odličnih predstav si je zaslužil tudi vpoklic v hrvaško reprezentanco. V pretekli sezoni je igral za splitski klub Tommy, ki je igral v finalu prvenstva in pokala.

*na sliki Kristjan Čujec, foto: uefa.com

polovicka_celje_klik