Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Otvoritev športnega igrišča in gasilska veselica v Dramljah (foto, video)


Minulo soboto je bil za krajane KS Dramlje velik dan – v popoldanskih urah se je namreč odvila otvoritev težko pričakovanega športnega igrišča, po koncu katere je sledilo nogometno tekmovanje med slovensko nogometno ekipo županov in nogometno ekipo KS Dramlje, v večernih urah pa je obiskovalce na gasilski veselici zabaval ansambel Poet. 

gasilska_veselica_dramlje38

Obnovljen športni park predstavlja velik pomen za vse generacije, saj služi tako šolarjem za potrebe pouka, kot tudi ostalim krajanom za rekreacijo. Z rekom “zdrav duh v zdravem telesu” sta otvoritev pospremila župan občine Šentjur mag. Marko Diaci in predsednik KS Dramlje, Vilko Kramaršek, ki sta predstavila pomen pridobitve in finančno naravo projekta.

Naj spomnimo, da je bila še pred kratkim igralna površina nekoliko nefunkcionalna, danes pa poleg nogometnega tam stoji tudi košarkarsko igrišče, dvopasovna tekaška steza, steza za skok v daljino ter otroško igrišče in igrišče za odbojko na mivki. S pridobitvijo krajanom tako zagotovo ne bo zmanjkalo prostora za rekreacijo in zabavo.

In kako je z že prej omenjenimi financami oz. vloženimi sredstvi?

Po besedah župana občine Šentjur, ki je financirala projekt, gre za investicijo težko 350 tisočakov (plus DDV); del sredstev pa je občina pridobila iz razpisa Fundacije za šport. Za projektno dokumentacijo je poskrbela Krajevna skupnost Dramlje, delo pa je izvedlo podjetje Remont.

Izjava se je zaključila z mislijo župana, da bi novi športni park služil medgeneracijskemu povezovanju in preživljanju kakovostnega prostega časa.

Novo pridobitev sta govorca nato otovorila z otvoritvenim tekom, ki ga najdete v spodnjem posnetku.

Prvo tekmo dobila domača ekipa

Sledil je spopad med nogometno ekipo slovenskih županov in ekipo KS Dramlje.

Igrišče so takoj preizkusili s prijateljsko tekmo, ki je s končnim rezultatom 5:2 prinesla zmago domačinom. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

Ob koncu se je dogajanje preselilo v prostore PGD Dramlje.

Gasilci različnih okoliških društev so se pomerili v hitrostnem gasilskem tekmovanju, nato pa je zbrane dolgo v noč zabaval ansambel Poet.

Oglejte si spodnja video posnetka otvoritve igrišča in inserte iz nogometnega srečanja med slovenskimi župani in ekipo KS Dramlje.

Vabljeni tudi k ogledu fotogalerije.

Tina Fajs

flos-polsi-2017