Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dejan Mihevc na Poljsko, v Šentjur prvak druge lige Herceg-Bosne


Po poročanju portala Eurobasket se bo košarkarski trener Dejan Mihevc znova napotil na tuje, in sicer na Poljsko. V državi, kjer je lepo zgodbo spisalo že kar nekaj slovenskih košarkarskih delavcev, bo Šentjurčan vodil ekipo Toruna, ki je minulo sezono igrala v finalu končnice in jo izgubila z 1:4, kar je tudi največji klubski uspeh doslej.

Mihevc je v dosedanji trenerski poti poskrbel za dve lovoriki v Angliji, v Sloveniji pa je leta 2015 z matičnim Tajfunom osvojil naslov državnih prvakov. Z isto ekipo je osvojil tudi naslov superpokalnih prvakov, kar mu je uspelo tudi z novomeško Krko, z obema omenjenima slovenskima ekipama pa je izpadel iz lige ABA.

Prva šentjurska okrepitev

Pri šentjurskem kolektivu se pred 18. zaporedno prvoligaško sezono molčeči, saj uradnih objav doslej še ni bilo. Od lanske ekipe znova ne bo ostalo kaj prida igralcev, po poročanju Eurobasketa pa naj bi se za sodelovanje dogovorili s Pavletom Boljkovcem iz Srbije, ki je v zadnji sezoni igral v tretji ciprski in drugi ligi Bosne in Hercegovine, diviziji Herceg-Bosna. Za ekipo mostarskega Studenta, ki je osvojila prvo mesto, je odigral 13 tekem in dosegal povprečno 11,4 točke na srečanje

Gre za 31-letnega branilca, ki je v Sloveniji pred petimi sezonami igral v Škofji Loki v in povprečno 22 minutah dosegal po 7,5 točke, 2 skoka, 1,5 podaje in 1 pridobljeno žogo.

polovicka_celje_klik