Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Larisa Ocvirk z odlično predstavo v finale evropskega prvenstva (+ povezava za ogled tekme s Španijo)


Na evropskem košarkarskem prvenstvu za dekleta do 20 let je slovenski reprezentanci uspel preboj v veliki finale. Za zmago po podaljšku proti Franciji je bila ena najbolj zaslužnih Šmarčanka Larisa Ocvirk, ki je dosegla dvojnega dvojčka.

kosarka_evropsko_ocvirk_francija_julij_2017_vsePerspektivna košarkarica se je od 45 minut igre na klopi spočila le dobro minuto. Tekmo, ki si jo bo zapomnila do konca življenja, je zaključila kot druga strelka s 15 točkami in prva skakalka z 10 ujetimi žogami.

SLOVENIJA : FRANCIJA 81:75 (11:20, 19:12, 18:19, 19:16, 14:8) *po podaljšku
Krošelj 22, Ocvirk 15 (10 skokov, 5 prid. žog), Prezelj 14, Gwashavanhu (5 skokov) in Friškovec (9 skokov) po 13, Seničar 4 (6 skokov), Jakovina, Potočnik, Ramšak, Stefanoski, Verčič, Cvijanovič.

Damir Grgić, selektor slovenske reprezentance: “Glede na to, da pred in niti med tekmo nismo vedeli ali bo lahko Annamaria Prezelj sploh zaigrala, je bila reakcija ostalih košarkaric izjemna. Iz srca čestitam vsem igralkam ter mojim sodelavcem v strokovnem štabu. To je zgodovinsko dan za vse slovenske ženske košarkarske klube, trenerje, športne delavce in vse slovenske košarkarice. Vsak izmed njih je prispeval svoj kamenček v mozaiku k temu zgodovinskemu uspehu.”

Slovenija se bo nocoj v velikem finalu ob 20.45 v mestu Matosinhos, ki meji na bolj znani Porto, pomerila z izbrano vrsto Španije. Na tej povezavi si lahko tekmo ogledate tudi v živo (klik!)

*foto: FIBA

flos-polsi-2017