Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Grad Podčetrtek lahko sedaj kupite kar na Bolhi!


g-pod22Pa tako lepo je kazalo – imeli so kupca in smele napovedi, da bo grad v treh letih preurejen v hotel za petične goste. A prodaja je, kot že tolikokrat poprej, padla v vodo in sedaj lahko grad Podčetrtek, za ceno 370 tisoč evrov, kupite kar preko spletnega oglasnika bolha.com.

“Prodam posest – grad Podčetrtek velikosti 2626m2(stravbišče). Prva prenova gradu je bila leta 1874 in druga po potresu 1974. Potreben celovite prenove.”

S tem oglasom in brez fotografije skušajo lastniki – družina Zečević –  preko podjetja Renes d.o.o. na slovenskem spletnem oglasniku Bolha prodati veličasten grad, ki se dviguje nas trgom Podčetrtek. Zanj želijo 370.000 evrov in ponudbe pričakujejo do avgusta.

Kot kaže zapis iz razstave grafitov na gradu Podčetrtek, ki so jo pred leti pripravili v lokalnem društvu Lepe Strune, grad vendarle živi bolj kot zgleda na prvi pogled ...
Kot izhaja iz zapisa z razstave grafitov na gradu Podčetrtek, ki so jo pred leti pripravili v lokalnem društvu Lepe Strune, grad vendarle živi bolj kot kaže na prvi pogled …

A župan Podčetrtka Peter Misja je skeptičen, da jim bo za takšno ceno grad uspelo prodati. “Tudi občina kot 20-odstotna lastnica išče kupca gradu, ampak nam to do zdaj ni uspelo. Če pride pravi kupec, se bomo z njim pogovorili,”je povedal za portal Siol.net.

SKORAJ BI JIM ŽE USPELO, VENDAR …

A še jeseni je kazalo, da bo Zečevićem in občini uspel veliki met, kar prodaja propadajočih gradov glede na obstoječo prakso v Sloveniji (in tudi v bližnjem Šmarju pri Jelšah) nedvomno je.

Še konec oktobra je bil v igri resen kupec – britanski poslovnež indijskega rodu Pavel Kang, ki je bil zanj pripravljen odšteti 300 tisočakov in v prenovo vložiti 5 milijonov evrov. Takrat so na občini upali, da bo kupoprodajna pogodba sklenjena do konca leta.

Kupec verjetno ni samo eden, zelo mogoče se bo v kratkem še kaj spremenilo. Občina si obeta obnovo gradu in vseh ostalih objektov, razgledne terase, pa tudi grajske kašče za potrebe turizma in s tem bo imela občina Podčetrtek tudi na tem področju urejene zadeve,“ je takrat za Kozjansko.info povedal Misja.

A prišla je zima in z njo se je očitno ohladil tudi bogati britanski investitor. Grad je tako ponovno na voljo vsem, ki si lahko privoščijo nekaj drobiža za njegov nakup in bajno vsoto za njegovo obnovo.

Očitno takšen profil investitorjev po mnenju prodajalcev svoje poslovne priložnosti išče tudi s surfanjem po Bolha.com.

Kdo ga ne bi vzel … takole ga je posnel in na Youtubu objavil Robert Penič.

R. Č.

flos-polsi-2017