Dobrinska noč 2017: najmočnejši silaki prihajajo z Buč, naj pršjači spekli v Zibiki in Virštanju (foto)

23. 7. 2017 17:47

Društvo IZVIRI z Dobrine za sokrajane in obiskovalce z bližnje ter daljne okolice vsako leto poskrbijo za pestro in zabavno noč. No, Dobrinska noč se začne že podnevi, s tradicionalnimi tekmovanji v vleki vrvi, bogatim kulturnim programom in pripravljanjem raznih dobrot.

Tako je bilo tudi letos.

dobrinska-pogacaLetošnja Dobrinska noč je na Dobrino privabila okrog 500 ljudi. Začeli so že nekaj po 15. uri z izbiro naj pršjače (foto). Petnajst gospodinj jih je priprailo petnajst, za naj pršjačo pa je spekla Mira Rupnik iz Zibike, takšno z dodatki pa Turistično društvo Virštanj.

Medtem ko so se gospodinje pomerile v peki, so možje pokazali svoje mišice v tradicionalnem tekmovanju v vleki vrvi. V konkurenci ekip z Buč, Svetine in Juršincev so tako v kategoriji do 750 kg kot 900 kg največjo moč pokazali fantje z Buč.

dobrinska-noc-vlecenjeK pršači se prileže kakšna jed na žlico, za kar so poskrbeli gostje iz pobratenega turističnega društva Šentilj pri Velenju, ki so skuhali Šentiljsko enolončnico. Kovači s Prevorja pa so prikazali kako se kuje železo ter skovali klamfo in zob za brano.

V popoldanskem kulturnem programu so igrali Trio Mladi muzikantje z okolice Šentjurja in Fantje z Žusma za veselico pozno v noč pa so poskrbeli Kozjanski lumpi.

Dogajanje si oglejte na spodnjih fotografijah, ki jih je posnel Franci Hrovatič.

flos-polsi-2017

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
300 queries in 13,498 seconds.