Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Večer presežkov za Šolski center Rogaška Slatina; naj dijaki: Luka Tacer, Anja Prešern in Niko Volarić


V torek, 20. junija 2017, je v Kulturnem centru Rogaška Slatina ob 18. uri stekla zaključna prireditev ob koncu šolskega leta, ki so jo skupaj pripravili dijaki in profesorji Šolskega centra Rogaška Slatina.

naj_dijaki_rogaska_2017_nastop_pevkePrireditev se je začela s šolsko himno, ki so jo zapeli pevci šolskega benda. Sledil je govor ravnateljice, magistrice  Dubravke Berc Prah in tako se je slavnostna prireditev začela. Skozi celotno prireditev sta nas vodila dijaka Sara Kovačič in Blaž Jančič. Voditelja sta hudomušno predstavila prav vse razrede. Izvedeli smo marsikatero zanimivost iz vsakega razreda in ugotovili, da so vsi zelo sposobni in vsak po svoje poseben.

Kasneje so bili izpostavljeni tisti dijaki, ki od svojih sošolcev  izstopajo. Mentorji in mentorice dejavnosti oz. razredniki, so podeljevali javne pohvale. Prejeli so jih posamezniki in skupine za udejstvovanje na zelo različnih  področjih. Izpostavljeni so bili tudi dosežki raziskovalcev, ki so letos osvojili dve zlati na regijskem tekmovanju  in eno srebrno priznanje na državni ravni. Raziskovali pa so  na področju biologije, zgodovine in optike.

naj_dijaki_rogaska_2017_dijakiDijaki, ki so se uspeli uvrstiti na državna tekmovanja iz znanja na različnih področjih, so prejeli srebrna priznanja. Na odru se je zvrstilo kar devet dijakov.

Na Šolskem centru Rogaška Slatina so tudi dijaki, ki na tekmovanjih dosegajo sam vrh. Ob vseh šolskih in obšolskih obveznostih je dvema uspelo prav to. Izkazala sta se na področju naravoslovja in logike. To sta bila Andrej Belcer in ponovno neprekosljivi Luka Tacer.

naj_dijaki_rogaska_2017_nastop1Za popestritev programa so poskrbeli nadarjeni glasbeniki, in sicer solistki Zala Vipotnik in Katja Zgojznik, kitarist Luka Turk ter celotna zasedba šolskega benda.

Prireditev se je nato osredotočila na 4. letnike, ki letos zapuščajo Šolski center Rogaška Slatina in se podajajo vsak na svojo pot. Skupaj so ustvarili močne vezi in nepozabne spomine. Podelili so jim bronaste plakete za sodelovanja pri interesnih dejavnostih, kjer so dosegali pomembne rezultate in pripomogli k prepoznavnosti Šolskega centra Rogaška Slatina.

Šest dijakov si je prislužilo srebrno plaketo šole, saj so vsa  štiri leta svojega srednješolskega izobraževanja dosegali odličen uspeh, kar je izjemen dosežek.

Vrhunec prireditve je predstavljala podelitev najvišjih priznanj in zlatih plaket

Plaketo za naj športnika je letos prejel Niko Volarić, ki je vsa štiri leta sodeloval v šolski košarkarski ekipi in pomembno prispeval k uspehu celotne ekipe, ki je med drugim osvojila celo 2. mesto med vsemi srednjimi šolami na državni ravni.

Za naj kulturnico je bila razglašena Anja Prešern, ki je svoje največje uspehe dosegala zlasti na področju plesa. Skupaj z Uršo Medved sta bili soustvarjalki koreografij pri muzikalih Mama Mia in Briljatina. Sodelovala pa je tudi na mnogih šolskih  in javnih prireditvah.

Naziv naj dijaka pa je z bučnim aplavzom prejel Luka Tacer. Deloval je na mnogih področjih, dosegal neverjetne rezultate na tekmovanjih skozi vsa štiri leta. V letošnjim zelo odmevnem  muzikalu Briljatina pa se je odlično spopadel z glavno vlogo.

pohod-boc2