Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarčanka pometla s konkurenco na državnem polfinalu “slam” poezije (video)


Pred tednom dni so se pred nogometnim evroligaškim vrhuncem pri vodnem stolpu v Celju zbrali udeleženci prvega rojstnega dne celjske slam poezije, ki se v javnosti predstavlja kot ZASLjEMIMO, dogodek pa je bil hkrati tudi polfinale državnega prvenstva v tovrstnem literarnem izražanju poeziji.

Na odru se je predstavilo osmero tekmovalcev. Pet jih je imelo s tovrstnimi nastopi že izkušnje (Tilen Letner, Aljaž Primožič, Lana Vincelj in Tamara Levar ter Mišel Ristov), prvič pa so celjske slamerske deske “pohodili”, Andraž Stariha in Amadej Canjuga ter Šmarčanka Neža Prah Seničar.

Poleg nje so na državno prvenstvo, ki bo 16. septembra v Kamniku, uvrstili tudi dvakratnega zmagovalca celjskih slam večerov in finalista Župančičeve frulice Tilen Letnar.

V napetem finalu, kjer so zmagovalca prvič izbrali po principih neposredne demokracije, je tesno zmagala Neža, ki jo mnogi poznajo tudi iz oddaje Infodrom na TV Slovenija za katero je skupaj z ekipo prejela tudi nagrado Viktor, ki je postala verjetno prva slam prvakinja, ki si je zmago priborila s haikujem.

Tako je na celjski slamerski oder stopila kasnejša zmagovalka večera, ki je svoj prispevek podala na izust:

*naslovna fotografija: Katarina Tadina

zarja-celje-polsi-klik-2016