Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slavnostna seja občinskega sveta Občine Šmarje pri Jelšah 2017 (foto, video)


V petek so na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku Občine Šmarje pri Jelšah v Kulturnem domu Šmarje podelili denarno nagrado, občinski priznanji in plaketo. Najvišje priznanje je prejel Aleksander Jančič, priznanji sta prejeli Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah in Oktet Zibika, denarna nagrada pa je šla v roke Godbe na pihala Šmarje pri Jelšah.

seja_1

Župan Stanislav Šket se je po uvodnih točkah kulturnega programa ozrl po prehojeni poti med praznikoma Občine. S ponosom je predstavil realizirane projekte, kjer je kot prvega izpostavil projekt ureditve železniškega prehoda ter križišča v Spodnjem Mestinju, v sklopu katerega so dokončali kolesarsko stezo do meje z občino Podčetrtek in zgradili nadomestno cesto zaradi ukinitve nezavarovanega železniškega prehoda. V preteklem letu so v sodelovanju z državo zgradili pločnik, kolesarsko stezo, avtobusno postajo ter odcep za Završe, novo križišče z avtobusnimi postajališči in prehodom za pešce na Halarjevem hribu, k večjimi pridobitvami pa sodita tudi izgradnja okoli 3, 5 kilometrov ceste Mestinje – Lemberg – Sladka Gora in tretja faza kanalizacije v Mestinju. Občina je prav tako uredila Šmarsko klet in obnovila cerkev v Orehovcu.

Šket je v svojem govoru izpostavil dobro delo občinske uprave, občinskega sveta, krajevnih skupnosti, zavodov, društev in drugih organizacij, ki soustvarjajo utrip življenja v Šmarju pri Jelšah ter se ob tem zahvalil vsem, ki kakor koli pripomorejo k boljšemu vsakdanu.

Tik prej koncem svojega govora je izpostavil še nekaj projektov, ki se bodo v Občini Šmarje odvijali v prihodnje, nato pa je po kulturnem programu sledil najslavnejši del seje.

seja_2

Najvišje priznanje občine v roke Aleksandru Jančiču

Župan Stanislav Šket je v družbi podžupanje in podžupana podelil denarno nagrado, občinski priznanji ter plaketo Občine Šmarje pri Jelšah.

Denarna nagrada je šla v roke Društvu godbenikov Šmarje pri Jelšah, ki so v preteklem letu praznovali 90-letnico obstoja. Letošnji priznanji so namenili Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah, ki je v lanskem letu po mnenju strokovne komisije postal najtoplejši dom v Sloveniji, letos pa je obeležil 40 let delovanja ter Oktetu Zibika, ki je v kraju dejaven že 15 let.

Najvišje priznanje, in sicer plaketa Občine pa je šla v roke Aleksandru Jančiču, aktivnemu gasilcu in krajanu KS Mestinje, ki s svojim delovanjem daje vzgled vsem generacijam tako v gasilskih vrstah kot v ostalih društvih in sami krajevni skupnosti, v kateri je dejaven.

Čestitke nagrajencem, občini ter vsem državljanom in državljankam

seja-bos

V nadaljevanju seje so besedo dobili gostje. Kot prvi je zbrane nagovoril poslanec državnega zbora dr. Vinko  Gorenak, ki se je dotaknil situacije v državi, naslednji govornik, župan Občine Podčetrtek Peter Misja, ki je pozdravil v imenu vseh županov UE Šmarje pri Jelšah pa je poudaril pomembnost sodelovanja tako na ravni občin kot tudi na ravni države. Oba govornika sta čestitala vsem občankam in občanom Občine Šmarje ob občinskem prazniku, kakor vsem državljanom ob prihajajočem dnevu državnosti.

Zbrane je nagovoril še predsednik skupščine občine Lopare iz sosednje Hrvaške, nato pa so se zbrani po končani slovesnosti odpravili v preurejene prostore Šmarske kleti, kjer so nazdravili na opravljeno delo in na dobre načrte za prihodnje.

 Župan Občine Šmarje ob občinskem prazniku.

 

Nagrajenci o tem kaj jim pomeni prejeto priznanje, plaketa in denarna nagrada.

 Fotografije si lahko ogledate tukaj (klik!).

K. C.