Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurska ljudska univerza uspešno zaključila šolsko leto


Ljudska univerza Šentjur (LUŠ), je ob koncu šolskega leta organizirala medgeneracijsko druženje vseh zaposlenih, zunanjih sodelavcev, članov njihove univerze za tretje življenjsko obdobje, udeležencev tečajev in drugih, ki so bili v letu 2016/2017 del njihove zgodbe.

dscn9116Druženje, ki je bilo tudi del njihovega programa v Tednu vseživljenjskega učenja, se je odvilo 15. junija, na Rajskem otoku na Proseniškem. Z dogodkom se je želela LUŠ zahvaliti vsem, ki so kakorkoli pripomogli k njenemu delovanju in razvoju.

Zbrane je uvodoma pozdravil direktor Razvojne agencije Kozjansko, pod katero sodi tudi organizacijska enota LUŠ, Jure Raztočnik. Udeležene je pozval, naj podajo predloge in želje po novih vsebinah, ki jih bodo skušali v vodstvu tudi realizirati. Poudaril je, da ga zelo veseli, da je toliko upokojenih vključenih v šentjursko univerzo za tretje življenjsko obdobje, v tem šolskem letu je bilo članov kar 112. Ključne dejavnosti LUŠ-a v minulem letu pa je predstavila vodja organizacijske enote Alenka Testaniere.

Univerza je januarja postala partner na projektu Socio Večgeneracijski center, v okviru katerega izvaja raznolike brezplačne aktivnosti za vse generacije, ki pripomorejo k širitvi informacij in socialnemu vključevanju ranljivih ciljnih skupin, ki prihajajo iz območja Šentjurja. Šolsko leto je še posebej zaznamovalo usposabljanje za pridobitev nacionalnih poklicnih kvalifikacij, neformalna izobraževanja za brezposelne, jezikovni tečaji in nadvse uspešni študijski krožki, ki so se na tem srečanju tudi predstavili.

Predstavljeni so bili utrinki iz ustvarjanja likovnega in fotografskega študijskega krožka pod mentorstvom Kvirine Martine Zupanc in fotografinje Darje Kos, druženje pa je popestril še nastop LUŠ’nega orkestra, posamični nastopi citrark ter nastop zakoncev Švikart, ki pridno vadijo pod mentorstvom Jasmine Levičar. Ob tej priložnosti so podelili tudi zahvale za aktivno udejstvovanje najbolj prizadevnim udeležencem in mentorjem tega šolskega leta ter se poveselili na zaključnem pikniku.

kolaz-lusentjur1