Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 5. 6. 2017


ILEGALNI PRESTOP DRŽAVNE MEJE

Policisti šmarske policijske postaje so 1. junija ob nadzoru državne meje izsledil štiri tujce, ki so na območju Bistrice ob Sotli  ilegalno prestopili državno mejo. Po preverjanju vseh okoliščin so bili vsi tujci izročeni hrvaškim varnostnim organom.

PRETEPEL JO JE PARTNER

Policisti šmarske PP so bili obveščeni o nasilju v družini na območju naselja Šmarje pri Jelšah. Med zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je kršitelj do svoje partnerke izvajal fizično nasilje, po vseh zbranih obvestilih mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, oškodovanka pa je bila skupaj z otrokom nastanjena v varno ustanovo. Zoper kršitelja bo izpisana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

ZASEG VOZILA

Na območju Imenega je bila 4. junija pri redni kontroli cestnega prometa kontrolirana voznica, ki je vozila osebni avtomobil brez ustreznega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo, kršiteljica pa se bo morala zagovarjati pred sodiščem.

IZSILJEVANJA

Na PP Šmarje pri Jelšah je prišel oškodovanec, ki je policistom naznanil, da je preko spletne strani Facebook spoznal neznano osebo, ki bi naj bila iz Francije. Na prošnjo osebe se je gol fotografiral, storilec pa je nato svoj profil izbrisal, njemu pa na e-pošto pošiljal izsiljevalna sporočila, da mora nakazati določeno vsoto, v nasprotnem primeru bo njegovim prijateljem poslal njegove fotografije. Policisti za storilcem poizvedujejo.

Policisti v tej zvezi podajajo opozorilo, da naj občani ne nasedajo sogovornikom na drugi strani, če le teh ne poznajo. Prav tako naj bodo previdni pri izmenjavi fotografij in video vsebin, saj lahko nepridipravi takšne vsebine izkoristijo sebi v prid, oškodovancu pa povzročijo materialno in moralno škodo.

V LOKALU NADLEGOVAL GOSTE

Policisti so bili obveščeni od osebja lokala v naselju Šmarje pri Jelšah, da se tam nahaja gostja, ki se nedostojno vede do drugih gostov. Kršiteljica je po posredovanju policistov kraj zapustila, zaradi kršitve pa bo oglobljena.