Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V središču Šentjurja prenovljena in razširjena pešpot ob Pešnici


Po nekaj letih, ko so v blokovskem naselju v ulici Na Lipico v Šentjurju prenovili pešpot in ji dodali prostor za kolesarje, so 400-metrskemu odseku dodali še dvakrat daljšega. Gre za traso med mostom k naselju Pešnica in brvi pri hotelu na Cesti Valentina Orožna

Franc Zabukošek se je odprtja udeležil v dresu nekdanjega TVD Partizan Šentjur, ki je imel močno kolesarsko sekcijo
Franc Zabukošek se je odprtja udeležil v dresu nekdanjega TVD Partizan Šentjur, ki je imel močno kolesarsko sekcijo

Dotrajana pot je bila z 1,5 metra razširjena na 3,5 metra, ob ureditvi pomembne “promenade” pa so poskrbeli še za odvajanje meteornih voda, komunalnih vodov, zasaditev dreves, postavitev klopi, košev za smeti in stojala za kolesa.

Po sprehodu po celotni trasi pešpoti sta župan, mag. Marko Diaci, in predsednik Sveta Mestne skupnosti Šentjur, Jure Raztočnik, posadila jablano bogatinko, ki je del šentjurskega oz. Ipavčevega izročila. Mlado drevo se nahaja nasproti lipe, ki so jo posadili ob razglasitvi Slovenije za državo, a na to še vedno ni ustreznega pomnika …

250 tisočakov in načrti za naprej

Dodajmo, da je projekt stal četrt milijona evrov, pri čemur je ob domači občini z 10-odstotnim deležem projekt sofinancirala mestna skupnost. 

V načrtu je tudi podaljšanje poti dolvodno ob Pešnici, saj bi jo radi priključili na bodočo kolesarsko povezavo proti Štoram oz. Celju na zahod oz. Šmarju na vzhod, ki jo bodo s pomočjo državnih sredstev umestili ob železnico. 

Prav tako je v načrtu podaljšanje poti na sever v drameljski smeri do naselja Dole, in sicer v sklopu gradnje suhega zadrževalnika.

polovicka_celje_klik